PATATES LATKİ
PATATES LATKI
Patates latkes, Yahudi mutfağında klasik bir tatil yemeğidir. Mandıra masasına mandalina servis ederseniz, ekşi krema bir sos olarak mükemmeldir ve et masasına ise, tavuk yağı parçalarını (en iyisi deri ile) kızartıp baldır yapmak için ince doğranmış soğanı tavaya ekleyip kızartın. altın rengine dönene kadar.
İçindekiler
Patates - 6 adet (büyük)
Tuz - tatmak
Elmalar - 1 tatlı ve ekşi
Ampul - 1 adet (orta)
Yumurtalar - 2 adet
Kabartma tozu - 1/4 çay kaşığı
Buğday unu - 2 yemek kaşığı
Bitkisel yağ - 1/4 su bardağı
Ekşi krema - 1 su bardağı
Yemek pişirmek
Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın ve büyük bir elekle rendeleyin. Rendelenmiş patatesleri tuzlayın ve 20-30 dakika bekletin, ardından patateslerin tüm suyunu sıkın ve bir kaseye aktarın.
Bir elmayı yıkayın, sonra kabuğunu kesin ve çekirdeği tohumlarla birlikte çıkarın, ardından soğanı kabuktan soyun ve elma ile birlikte kaba bir rende ile öğütün.
Rendelenmiş elmayı soğanlı patatesli bir kaseye koyun, ardından her şeyi beğeninize göre tuzlayın, bir kaseye iki yumurta kırın, kabartma tozunu unla dökün ve her şeyi iyice karıştırın.
Bir tava alın, içine bitkisel yağ dökün ve ateşe verin. Hamurdan elde ettiğiniz pankekleri kızgın yağa atın ve her iki tarafını da yaklaşık 5 dakika kızartın.
Mandalları büyük bir tabağa koyun ve ekşi krema ile servis yapın. Afiyet Olsun Bahri Aykut