PATATES LATKİ


 PATATES LATKI

Patates latkes, Yahudi mutfağında klasik bir tatil yemeğidir. Mandıra masasına mandalina servis ederseniz, ekşi krema bir sos olarak mükemmeldir ve et masasına ise, tavuk yağı parçalarını (en iyisi deri ile) kızartıp baldır yapmak için ince doğranmış soğanı tavaya ekleyip kızartın. altın rengine dönene kadar.

İçindekiler

Patates - 6 adet (büyük)

Tuz - tatmak

Elmalar - 1 tatlı ve ekşi

Ampul - 1 adet (orta)

Yumurtalar - 2 adet

Kabartma tozu - 1/4 çay kaşığı

Buğday unu - 2 yemek kaşığı

Bitkisel yağ - 1/4 su bardağı

Ekşi krema - 1 su bardağı

Yemek pişirmek

Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın ve büyük bir elekle rendeleyin. Rendelenmiş patatesleri tuzlayın ve 20-30 dakika bekletin, ardından patateslerin tüm suyunu sıkın ve bir kaseye aktarın.

Bir elmayı yıkayın, sonra kabuğunu kesin ve çekirdeği tohumlarla birlikte çıkarın, ardından soğanı kabuktan soyun ve elma ile birlikte kaba bir rende ile öğütün.

Rendelenmiş elmayı soğanlı patatesli bir kaseye koyun, ardından her şeyi beğeninize göre tuzlayın, bir kaseye iki yumurta kırın, kabartma tozunu unla dökün ve her şeyi iyice karıştırın.

Bir tava alın, içine bitkisel yağ dökün ve ateşe verin. Hamurdan elde ettiğiniz pankekleri kızgın yağa atın ve her iki tarafını da yaklaşık 5 dakika kızartın.


Mandalları büyük bir tabağa koyun ve ekşi krema ile servis yapın. Afiyet Olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi