Pastırmalı turta tarifi
PASTIRMALI TURTA TARİFİ
Pastırmayı seçerseniz, öncelikle görünümüne odaklanmalısınız. Nitelikleri açısından en çekici olanı, etin pembe rengine ve yağ tabakasının kremsi, neredeyse beyaz rengine sahip olan domuz pastırmasıdır. Bu, pastırma yapmak için genç bir hayvanın kullanıldığını gösterir. Pastırma derisinin olabildiğince ince ve elastik olmasına da dikkat etmek gerekir. Ve son kullanma tarihine dikkat etmeye çalışın, çünkü bayat pastırma kokusu küf ve çürüklük belirtileri gösterir.
İçindekiler
Hazır puf böreği - 1 kilogram
Buğday unu - 1 yemek kaşığı
Pastırma - 300 gram
Ampul - 2 adet (büyük)
Sert peynir - 200 gram
Yeşil soğan - 1 demet (küçük)
Bitkisel yağ - 2 yemek kaşığı
Yumurtalar - 3 adet
Krema - 3/4 su bardağı
Tuz - tatmak
Öğütülmüş karabiber - tatmak
küçük hindistan cevizi - 1 tutam (öğütülmüş)
Yemek pişirmek
Milföy hamurunuzu alıp yuvarlak şekilde açın. Açtığınız hamuru fırın tepsisine alın, kenarlarını yapın. Altını sık sık çatalla delin.
Formu hamurla birlikte önceden 180 derece ısıtılmış fırına koyun ve 10 dakika pişirin. Formu kekle birlikte çıkarın ve soğutun (formdan çıkarmadan).
Pastırmayı küçük küpler halinde kesin. Soğanı doğra. Peyniri ince bir rende üzerine rendeleyin. Yeşil soğanı ince ince doğrayın.
Doğranmış domuz pastırması ve soğanı bitkisel yağ ile bir tavada yaklaşık 10-15 dakika kızartın.
Ayrı bir kapta üç yumurta ve bir bardak kremanın dörtte üçünü çırpın, peynir ve yeşil soğanı, zevkinize göre tuz ve karabiber ve bir tutam hindistan cevizi ekleyin.
Kızarmış soğan ve pastırmayı kekin üzerine koyun ve yumurta karışımını üzerine dökün. Pastayı 15-20 dakika fırına koyun. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun Bahri Aykut