Özel Mısır unu karışımlı tavada tavuk tarifi


 KOLAY TEMEL TAVUK KARIŞIK KIZARTMA. 


İÇİNDEKİLER


İnce ısırık büyüklüğünde parçalar halinde kesilmiş 1 1/4 lbs kemiksiz derisiz tavuk göğsü

2 yemek kaşığı düşük sodyum soya sosu

1 çay kaşığı taze zencefil

1 1/2 yemek kaşığı mısır nişastası

2-3 yemek kaşığı kanola yağı

1 küçük soğan doğranmış

1 adet büyük boy biber (kırmızı daha tatlı olsa da istediğiniz rengi kullanabilirsiniz)

Kibrit çöpüyle kesilmiş 2 büyük havuç

2-3 bardak brokoli çiçeği

1/2 lb. kuşkonmaz bir inçlik parçalar halinde kesilmiş

SOS


1 su bardağı tavuk suyu

2 yemek kaşığı düşük sodyum soya sosu

1/2 çay kaşığı susam yağı

1 yemek kaşığı esmer şeker

2 çay kaşığı pirinç sirkesi

2 yemek kaşığı mısır nişastası

İsteğe bağlı: 1 yemek kaşığı taze zencefil

İsteğe bağlı: 1 yemek kaşığı sambel oleck


Yapılışı 


Büyük bir Ziploc poşetinde tavuk, soya sosu, zencefil ve mısır nişastasını birleştirin. Kaplamak için sallayın. Sık sık çevirerek 30 dakika marine edin.

1 yemek kaşığı yağı yüksek ateşte wok veya büyük paslanmaz çelik tavada ısıtın. Tavuğu ekleyin ve tavuk pişene kadar birkaç kez karıştırarak pişirin; 3-4 dakika. Pişmiş tavuğu bir tabağa alarak küçük porsiyonlar halinde pişirin.

1 yemek kaşığı yağı yüksek ateşte bir wok tavada ısıtın. Soğanı ve dolmalık biberi ekleyip 2-3 dakika veya gevrekleşinceye kadar pişirin; sık sık karıştırarak. Tavuklu tabağa çıkarın.

Gerekirse, yüksek ateşte wok'a bir çorba kaşığı daha yağ ekleyin. Havuç, brokoli ve kuşkonmazı ekleyip sık sık karıştırarak 3-4 dakika pişirin. Pişirmenin son dakikasında kapağı wok'un üzerine yerleştirin. Sebzeleri tabağa çıkarın.

Küçük bir kapta tavuk suyu, soya sosu, susam yağı, esmer şeker, pirinç sirkesi ve mısır nişastasını birlikte çırpın. İstenirse zencefil ve/veya sambel oleck ekleyin. Düşük ateşte bir wok içine dökün ve koyulaşana kadar çırpın; 2-3 dakika. Tavuğu ve sebzeleri tekrar wok'a alıp ısıtın. Hemen pirinç veya udon eriştesinin üzerinde servis yapın. NOTLAR


Tavuğu ve sebzeleri çok sıcak bir wok tavada pişirin, böylece her şey tavada kızartılır ve çıtır çıtır olur.

Kanola veya fıstık gibi dumanlanma noktası yüksek bir yağ kullanın çünkü yağınızın yanmasını istemezsiniz. Wok'un tabanında döndürün.

Wok'u aşırı kalabalıklaştırmayın. Bu nedenle gruplar halinde çalışın.

Sebzeler kuru olmalı, bu nedenle buharda değil, karıştırarak kızartılmalıdır.

Marinenin çoğunun damlamasını sağlamak için etleri maşayla marineden çıkarın. Etinizin haşlanmasını istemiyorsunuz, dolayısıyla karıştırarak kızartmak istiyorsunuz.

Eti tek kat halinde pişirin, böylece wok'ta kızarır.

Artıkları 3 güne kadar buzdolabında hava geçirmez bir kapta saklayabilirsiniz Afiyet Olsun Bahri Aykut




Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi