ORJİNAL SOMONLU TAY CARPACCİO’SU
Organik somonlu Tay carpaccio'su, renkli marul yaprakları, zencefil sosu. Organik somonlu Tay misafirlerimizin en sevdiği yemeklerden biridir. O halde tarifimizi tüm amatör aşçıların ve evde yemek pişirmeye ilgi duyan herkesin kullanımına sunmak için yeterli bilgi
İçindekiler
120 gr İrlanda Organik Somonu
30 gr Renkli marul yaprakları
3-4 turp dilimi, çok ince kesilmiş
1 adet Kasımpatı çiçeği, dekorasyon için
Zencefil Salatası
1 limon, sadece meyve suyu
20 ml şeker şurubu
4-5 kişniş yaprağı, kabaca doğranmış
1 küçük biber, çok ince doğranmış veya damak tadına göre
1 limon otu, çok ince doğranmış
1 adet rendelenmiş zencefil (2 cm)
hazırlık
· Somon filetoyu biraz deniz tuzu ve taze çekilmiş beyaz biberle tatlandırın.
· Çok sıcak bir ızgara tavasında her iki tarafı da kısa süre kızartılır. Somon olmalı
merkez hala ham (veya ne tercih ederseniz edin) olacaktır.
· Uzun keskin bir bıçakla ince şeritler halinde kesin.
· Izgara somon şeritlerini bir tabağa yerleştirin ve marul yapraklarıyla kabaca kaplayın.
· Salata sosu için gerekli malzemeleri bir kaseye koyun ve iyice karıştırın. Yaklaşık yarım saat
Salatanın lezzetinin gelişmesi için demlenmeye bırakın.
· Zencefil sosunu somon dilimleri ve marul yapraklarının üzerine gezdirin.
· Turp dilimleri ve çiçek yapraklarıyla süsleyin
· Tadı daha iyi geliştiği için en iyi oda sıcaklığında servis edilir.
Hepinize afiyet olsun diliyoruz Bahri Ayk