ORJİNAL SOMONLU TAY CARPACCİO’SU


 Organik somonlu Tay carpaccio'su, renkli marul yaprakları, zencefil sosu. Organik somonlu Tay misafirlerimizin en sevdiği yemeklerden biridir. O halde tarifimizi tüm amatör aşçıların ve evde yemek pişirmeye ilgi duyan herkesin kullanımına sunmak için yeterli  bilgi 


İçindekiler


120 gr İrlanda Organik Somonu

30 gr Renkli marul yaprakları

3-4 turp dilimi, çok ince kesilmiş

1 adet Kasımpatı çiçeği, dekorasyon için

Zencefil Salatası


1 limon, sadece meyve suyu

20 ml şeker şurubu

4-5 kişniş yaprağı, kabaca doğranmış

1 küçük biber, çok ince doğranmış veya damak tadına göre

1 limon otu, çok ince doğranmış

1 adet rendelenmiş zencefil (2 cm)

hazırlık


· Somon filetoyu biraz deniz tuzu ve taze çekilmiş beyaz biberle tatlandırın.

· Çok sıcak bir ızgara tavasında her iki tarafı da kısa süre kızartılır. Somon olmalı

       merkez hala ham (veya ne tercih ederseniz edin) olacaktır.

· Uzun keskin bir bıçakla ince şeritler halinde kesin.

· Izgara somon şeritlerini bir tabağa yerleştirin ve marul yapraklarıyla kabaca kaplayın.

· Salata sosu için gerekli malzemeleri bir kaseye koyun ve iyice karıştırın. Yaklaşık yarım saat

       Salatanın lezzetinin gelişmesi için demlenmeye bırakın.

· Zencefil sosunu somon dilimleri ve marul yapraklarının üzerine gezdirin.

· Turp dilimleri ve çiçek yapraklarıyla süsleyin

· Tadı daha iyi geliştiği için en iyi oda sıcaklığında servis edilir.

Hepinize afiyet olsun diliyoruz Bahri Ayk



Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi