OMLET NAMSE CHPNG
OMLET NAMSE CHONG
Yemek pişirmede omlet, genellikle sebze, mantar, peynir, jambon içeren bağımsız bir yemek olarak kullanılır. Omlet, karmaşık atıştırmalıklar için ek bir bileşen olarak da kullanılabilir.
İçindekiler
Kabak - 300 gram
İstiridye mantarı - 150 gram
Tuz - tatmak
Ampul - 1 adet (orta)
Havuç - 1 adet (orta boy)
tatlı biber - 1 adet (kırmızı)
turp - 4 adet
Yumurtalar - 3 adet
Buğday unu - 3 yemek kaşığı
Bitkisel yağ - 2 yemek kaşığı
çeri domatesler - süslemek için
Yemek pişirmek
Bir kabak alın, dışını yıkayın, soyun ve yaklaşık 0,5 cm kalınlığında şeritler halinde kesin.
Mantarları durulayın, soyun ve kaynar suda (tuzladıktan sonra) yaklaşık 15-20 dakika kaynatın, ardından mantarları çubuklar halinde kesin.
Soğanları havuç ve turpla soyun, ayrıca biberleri tohumlardan ve bölmelerden soyun. Tüm sebzeler çok ince dilimlenmiş olmalıdır.
Kabağı mantar, soğan, havuç, biber ve turpla birlikte bir kaseye koyun, içine yumurtaları kırın, un, tuz ekleyin ve her şeyi çok iyi karıştırın.
Bir tava alın, içine bitkisel yağ dökün, ısıtın ve hazırlanan karışımı dökün. Omletin her iki tarafını da ara sıra çevirerek altın rengi olana kadar pişirin.
Omleti yaklaşık 4'e 4 santimetrelik kareler halinde kesin ve kiraz domateslerle önceden süsleyerek masaya servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun Bahri Aykut