NOHUTLU KARİDESLİ TARLETLER
NOHUTLU KARİDESLİ TARLETLER
Bu Vietnam yemeğini hızlı bir şekilde hazırlamak için, yalnızca nohut ezmesi (hazır makarna konserve şeklinde satılır) ve soyulmuş karidesle doldurulması gereken hazır tartletleri kullanabilirsiniz. Bundan sonra sadece tartletleri fırında pişirmek kalır.
İçindekiler
Buğday unu - 160 gram
Su - 2 bardak
Tuz - 1/2 çay kaşığı
Pudra şekeri - 1 çay kaşığı
Zerdeçal - 1 çay kaşığı
nohut - 150 gram
Öğütülmüş karabiber - tatmak
Kişniş - 1 yemek kaşığı (yeşillikler)
Karides - 8 büyük
Bitkisel yağ - 1-2 çay kaşığı
Yemek pişirmek
Una azar azar su ekleyin, homojen, çok yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 30-40 dakika bekletin, ardından pudra şekeri ve zerdeçal ile tuzu karıştırın.
Önceden ıslatılmış nohutları 5-6 saat yıkayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın (nohutlar yaklaşık 1 saat pişer) ve suyunu süzün. Nohutları püre haline getirin (el ile yapabilirsiniz, bir blender kullanabilirsiniz), tadına bakmak için tuzlayın, taze çekilmiş karabiber ve kişniş ekleyin.
Karidesleri baş, kabuk ve kuyruktan kurtarın, kesin ve bağırsak damarını çıkarın.
Bitkisel yağ ile yağlanmış yuvarlak kalıplara bir kat hamur koyun, hamurun üzerine bir kat nohut püresi koyun ve pürenin üzerine 1 adet karides koyun, ardından her tartı biraz bastırın.
Fırını 280-300 °C'ye ısıtın, tartletleri içine yerleştirin ve yaklaşık 3-4 dakika pişirin, ardından tartletleri fırından çıkarın, biraz soğutun ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun Bahri Aykut