Naneli arpacık soğanlı kızarmış kuzu


 Tatlı, naneli arpacık soğanlı kızarmış kuzu


İçindekiler

 2 porsiyon

1küçük kuzu omuz

1 çantaarpacık soğan

1büyük bir demet taze nane

5 daltaze Biberiye

1küçük bardak beyaz şarap

1/2küçük cam su

1biraz zeytinyağı

Tuz ve biber

3yenidünya

Pişirme talimatları

Aşama 1

Şarap, su, arpacık soğanı ve naneyi bir tencereye alıp kaynatın. Kaynayınca ocağın altını kısın ve kaynamaya bırakın.Bir fırın tepsisine biraz zeytinyağı koyun ve her yerine yayın. Kuzu etini tuz, karabiber ve biberiye ile birlikte tencereye hazırlayın.

Adım 2

Soğanlar yumuşadığında, yaklaşık 30 dakika sonra, sıvıyı birkaç dakika azaltmak için ısıyı artırın ve fırını 130º, üst ve alt olarak çalıştırın. Ardından arpacık soğanları nanesiz kalan sıvı ile birlikte kızartma kabına ekleyin.

Aşama 3

Kızartma kabını fırına koyun ve bir buçuk saat bekletin. Ardından 200º'ye çevirin, sadece alta geçin ve 15 dakika daha bırakın. Kuzu servis yapmadan önce 15 dakika bekletin. Ve keyfini çıkartın 

Afiyet olsun Bahri Aykut



Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi