NANE SOSLU ÖRDEK TARİFİ
NANE SOSLU ÖRDEK TARİFİ
Ördeğin hazır olup olmadığı uzun keskin bir bıçakla kontrol edilir, karkas en geniş yerinden delinir ve delinme yerinden kırmızımsı bir sıvı çıkmaya başlarsa et hala çiğdir (bu şekilde etin hazır olup olmadığını kontrol edebilirsiniz). herhangi bir et türü).
İçindekiler
nane - 1 demet
Limon - 1 büyük
Bal - 2 yemek kaşığı (sıvı)
Tereyağı - 2 yemek kaşığı
Tuz - tatmak
Öğütülmüş karabiber - tatmak
Ördek - 1 adet (yaklaşık 2 kilogram)
Su - 3 yemek kaşığı
Reçel - 3 yemek kaşığı (limon)
Yemek pişirmek
1 demet naneyi akan suda yıkadıktan sonra yapraklarını ayırın ve doğrayın. 1 limonu yıkayın, soyun ve meyvenin tüm suyunu ayrı bir kaseye sıkın. Limon kabuğunu rendeleyin, 1/2 yemek kaşığı kıyılmış nane, 1 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı tereyağı ile karıştırın, ardından elde edilen karışıma damak zevkinize göre tuz ve karabiber ekleyin.
Ördek karkasını akan suda yıkayın, ardından kurutun, ardından ördeği bal karışımıyla yağlayın (etin hem içi hem de dışı bulaşmalıdır). Kalan tereyağını alıp ördeğin dışını bununla fırçalayın.
Fırını açın ve 190-200 dereceye kadar ısınmaya bırakın. Ördeği bir fırın tepsisine aktarın (ördek göğsü üstte olmalıdır), tepsiye biraz su dökün ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat bekletin (fırını periyodik olarak açın ve çıkan suları ördeğin üzerine dökün. ). Pişen ördeği ocaktan alıp ılık bir kaba alın.
Nane sosu hazırlamak için: Küçük bir tencereye alın, içine 3 yemek kaşığı reçel, 3 yemek kaşığı su, 1 yemek kaşığı bal ve sıkılmış limon suyu ekleyin ve iyice karıştırın. Tavayı ateşe koyun ve sosu kaynatın, ardından tavayı ocaktan alın, kalan naneyi içine dökün ve her şeyi iyice karıştırın.
Bitmiş ördeği porsiyonlar halinde kesin, üzerlerine hazırlanan nane sosu dökün ve ikramı masaya servis edin.
Afiyet olsun Bahri Aykut