Nane Soslu Kuzuveti Tarifi


 NANE SOSLU KUZU

ARJANTİN KUZU

Arjantin tarifini hazırlamak için eti omuz kısmından kullanmak daha iyidir çünkü orası en yumuşak ve yumuşaktır.


İçindekiler

Birleştirmek:

Kuzu - 1 kilogram

Tarçın - 3/4 çay kaşığı

Tuz - 1 çay kaşığı

Öğütülmüş karabiber - 1 çay kaşığı

Tereyağı - 1 yemek kaşığı

Sos için:

maydanoz - 1 demet

nane - 1 demet

Sarımsak - 2 diş

Zeytinyağı - 4 yemek kaşığı

Beyaz şarap sirkesi - 4 yemek kaşığı

Tuz - 1/2 çay kaşığı

Yemek pişirmek

Kuzu yıkayın, zarları çıkarın, büyük küpler halinde kesin.

Tarçını havanda tuz ve karabiberle öğütün. Kuzu parçalarını bu karışımdan serpin, karıştırın.


Bir tavada yağı iyice ısıtın, kuzu koyun ve ara sıra karıştırarak orta ateşte yaklaşık 10 dakika kızartın.

Maydanozun sosunu hazırlayıp naneyi yıkayın, nanenin saplarını ayıklayın. Sarımsağı soyun. Pürüzsüz maydanoz, nane yaprakları, sarımsak, zeytinyağı ve sirke, tuz olana kadar bir karıştırıcıda öğütün.

Servis yaparken eti tabaklara koyun, üzerine nane sosu dökün. Afiyet olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi