Nane Soslu Kuzuveti Tarifi
NANE SOSLU KUZU
ARJANTİN KUZU
Arjantin tarifini hazırlamak için eti omuz kısmından kullanmak daha iyidir çünkü orası en yumuşak ve yumuşaktır.
İçindekiler
Birleştirmek:
Kuzu - 1 kilogram
Tarçın - 3/4 çay kaşığı
Tuz - 1 çay kaşığı
Öğütülmüş karabiber - 1 çay kaşığı
Tereyağı - 1 yemek kaşığı
Sos için:
maydanoz - 1 demet
nane - 1 demet
Sarımsak - 2 diş
Zeytinyağı - 4 yemek kaşığı
Beyaz şarap sirkesi - 4 yemek kaşığı
Tuz - 1/2 çay kaşığı
Yemek pişirmek
Kuzu yıkayın, zarları çıkarın, büyük küpler halinde kesin.
Tarçını havanda tuz ve karabiberle öğütün. Kuzu parçalarını bu karışımdan serpin, karıştırın.
Bir tavada yağı iyice ısıtın, kuzu koyun ve ara sıra karıştırarak orta ateşte yaklaşık 10 dakika kızartın.
Maydanozun sosunu hazırlayıp naneyi yıkayın, nanenin saplarını ayıklayın. Sarımsağı soyun. Pürüzsüz maydanoz, nane yaprakları, sarımsak, zeytinyağı ve sirke, tuz olana kadar bir karıştırıcıda öğütün.
Servis yaparken eti tabaklara koyun, üzerine nane sosu dökün. Afiyet olsun Bahri Aykut