Mısırlı tavukburger tarifi

Tavuk, Kabak ve Taze Mısır Burgerleri

Tavuk, Kabak ve Taze Mısır Burger Tavuk, Kabak ve Taze Mısır Burger Hazırlama Süresi: 40 dakika Pişirme Süresi: 15 dakika Toplam Süre: 55 dakika Porsiyon: 4. Malzemeler

yoğurt sosu için malzemeler:

1 bardak yoğurt

2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu rendesi

2 yemek kaşığı taze limon suyu

2 diş sarımsak kıyılmış

1 yemek kaşığı zeytinyağı

½ çay kaşığı tuz

Burger için malzemeler:

1 kg tavuk kıyması 

1 orta boy kabak iri doğranmış

1 koçan taze mısırın kabuğu ve ipeği çıkarılmış ve koçandan kesilmiş çekirdekler

½ orta boy kırmızı dolmalık biber ince doğranmış

3 yeşil soğan ince dilimlenmiş

Hafifçe dövülmüş 1 büyük yumurta

½ bardak panko ekmek kırıntısı

2 yemek kaşığı kıyılmış kişniş

3 diş sarımsak kıyılmış

1 çay kaşığı öğütülmüş kimyon

1 çay kaşığı öğütülmüş kişniş

1 çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, kızartmak için yaklaşık 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Bir tutam tuz. 

Yapılışı 

Öncelikle tüm malzemeleri küçük bir kapta karıştırıp buzdolabına koyarak yoğurt sosunu hazırlayın.

Fırını 425 dereceye kadar önceden ısıtın. Büyük bir kapta, yağ dışındaki tüm burger malzemelerini birleştirin. Elinizle karıştırıp istediğiniz köfte büyüklüğünde şekillendirin.

Büyük tavanın tabanını kaplayacak kadar yağ dökün. Orta ateşte sıcak olana kadar ısıtın, ardından burgerleri her tarafı yaklaşık 2 dakika veya altın rengi kahverengi olana kadar kızartın.

Kızartılmış burgerleri dikkatli bir şekilde bir fırın tepsisine aktarın ve 7-10 dakika veya tamamen pişene kadar fırında bekletin.

Burgerler pişerken 

Yanında sevdiğiniz garnetürü Hazırlayın 

 Ayrıca pide ekmeği, basmati pirinci, patates püresi, makarna ile servis edilirler.  Afiyet olsun Bahri Aykut




 

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi