MOLDOVA BÖREĞİ
MOLDAVABBÖREĞİ
patatesli börek
Patates dolgulu Moldova turtası, ekmek veya uzun bir somun için harika bir alternatif olabilir.
İçindekiler
Patates - 3-4 adet (orta boy)
Tuz - tatmak
Ampul - 3 adet (orta)
Bitkisel yağ - 4 yemek kaşığı
Maya - 30 gram (preslenmiş)
Süt - 3/4 su bardağı (ılık)
Buğday unu - 3 su bardağı
Yumurtalar - 6 adet
Öğütülmüş karabiber - tatmak
Yemek pişirmek
3-4 orta boy patatesi kabuklarından soyun ve yumuşayana kadar kaynar suda kaynatın (suyu tuzlamayı unutmayın). Haşlanmış patatesleri biraz soğutun, ardından elek veya rende ile ince bir elekle öğütün, ardından elde edilen patates kütlesini 2 eşit parçaya bölün.
3 orta boy soğanı kabuğundan soyun, sonra doğrayın. Ateşe bir tava koyun ve içine 3 yemek kaşığı bitkisel yağ dökün. Doğranmış soğanı kızgın yağa aktarın ve yaklaşık 3-5 dakika kızartın, ardından rendelenmiş patateslerin yarısını tavaya aktarın, her şeyi tuzlayın, beğeninize göre karabiber ve iyice karıştırın.
Bir kase alın, içine 30 gram maya dökün, ardından ılık sütle doldurun ve her şeyi karıştırın. 1,5 su bardağı elenmiş buğday ununu maya karışımına dökün, karıştırın ve hamuru 16-20 dakika bekletin.
Hamur hacmi artar artmaz kalan 1,5 su bardağı unu bir kaseye dökün, 5 yumurtayı kırın ve patates kütlesinin 2 yarısını koyun, ardından biraz tuz ekleyin ve turta için hamur yoğurun.
Bitmiş hamuru 2 eşit parçaya bölün, ardından düz bir kek haline getirin. Son yumurtayı küçük bir kaseye kırın ve ardından çırpın.
Bir rulo kek alın ve bir fırın tepsisine koyun (yuvarlak en iyisidir) ve yüzeyini kalan bitkisel yağla yağlayın. Patates dolgusunu tortillanın üzerine koyun ve düzeltin, ardından dolguyu 2 tortilla ile kapatın. Turtanın kenarlarını dikkatlice sıkıştırın, ardından yüzeyi önce çırpılmış yumurta ile fırçalayın.
Keki önceden 180 derece ısıtılmış fırına koyun ve yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Bu, patates dolgulu turtanın hazırlanmasını tamamlar, ikramı masaya servis edebilirsiniz. Afiyet olsun Bahri Aykut