Moğa Sığır Eti Tarifi


 Moğol Sığır Eti Tarifi


Bana bu Moğol bifteği tarifinin nesini beğendiğimi sorsanız karar vermekte zorlanırdım. Her şeyden önce, bu Çin yemeği; yani Çin yemeğini kim sevmez ki? İkincisi, et çok yumuşak, bir de bu Moğol sığır eti tarifine uygun sos var. Esmer şekerden gelen, zencefil ve sarımsak dokunuşlarıyla tatlıdır, ardından soya sosuyla tamamlanır. Bu Moğol sığır eti sosu, soğuk bir akşamda sıcak bir kucaklaşmaya benziyor; bu kadar güzel!


Bu Moğol Sığır Tarifi için En İyi Et


Biftek, bunun gibi tavada kızartılmış Asya esintili tarifler için tipik et seçimidir. Ancak New York şerit bifteğinden, hatta dana kıymasına kadar her şey iyi sonuçlarla kullanılabilir. Bu Kolay Moğol Sığır Eti Tarifinde Başarı İçin İpuçları:


Yumuşak tutun; eti yumuşak tutmak için eti damarlara karşı ince şeritler halinde kesin.

Eşit dilimler yapın; eti eşit dilimler halinde kesmek eşit pişirmenin en iyi yoludur. Yaklaşık 1/4 inç genişlik mükemmel bir boyuttur.

Aşırı pişirmeyin – bu kolay Moğol bifteği tarifini daha da hızlı hale getirin, eti gruplar halinde hızlı bir şekilde kızartarak size çıtır ama yumuşak bir sığır eti elde edeceksiniz.

Isıyı kontrol edin - istenilen baharatlılığı elde etmek için çok veya az Sriracha sosu ekleyin.

Taze sarımsak kullanın; lezzeti daha da taze tutmak için kuru veya önceden soyulmuş sarımsak yerine kullanmayın.


Moğol Sığır Eti Nasıl Yapılır


Sığır eti kurulayın, ardından tahıllara karşı ince şeritler halinde kesin.

Mısır nişastasıyla birlikte kilitli bir torbaya ekleyin ve eşit şekilde kaplanacak şekilde sallayın.

Kalın dipli bir tavayı önceden yağla ısıtın, ardından biberi hızla kızartın ve bir tabağa alın.

Aynı şekilde soğanı da hızlıca soteleyip tabağa alın.

Gruplar halinde, sığır eti parçalarını hızla kızartın, bir tabağa alın.

Sos için gerekli olan tüm malzemeleri tavaya ekleyip hafif koyulaşana kadar pişirin.

Sığır eti, soğan, biber ekleyin ve kaplayın, ardından ısınmak için pişirin.

Son olarak doğranmış soğanları ekleyip karıştırın.

Sıcak pilavla servis yapın. Afiyet olsun Bahri Aykut



Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi