Milföy hamurunda somon balığı tarifi
Milföy Hamurunda Somon Balığı Tarifi
Hamurun üstünü bütün yumurta ile değil, sadece yumurta sarısı ile yağlayabilirsiniz. Sonra pastanın üstü daha parlak ve daha güzel olacak.
İçindekiler
Hazır puf böreği - 400 gram
Somon - 1 kilogram fileto (derisiz)
Buğday unu - 1 yemek kaşığı
Tuz - tatmak
Beyaz biber - tatmak (öğütülmüş)
Limon suyu - 1 çay kaşığı
Bitkisel yağ - 1 yemek kaşığı
Limon - 1 adet
Dereotu - 3 yemek kaşığı (ince kıyılmış)
Yumurtalar - 1 adet
Yemek pişirmek
Milföy hamurunu iki eşit parçaya bölün. Bir oklava kullanarak, hamurun her iki parçasını iki ince tabaka halinde (2 mm kalınlığında) açın.
Balık filetolarını zevkinize göre tuzlayıp karabiber serpin ve üzerine bir çay kaşığı limon suyu gezdirin.
Bir fırın tepsisi alın, bitkisel yağ ile yağlayın. İlk hamur tabakasını üzerine koyun, ardından filetoyu hamurun üzerine koyun.
Limonu dilimleyin ve balık filetolarının üzerine koyun, ardından 3 yemek kaşığı dereotu serpin.
Kalan hamurla balığın üzerini kapatın ve kenarlarını iyice kapatın.
Bir yumurtayı çırpın ve pastanın üstünü bununla fırçalayın. Pastayı önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına koyun ve yaklaşık yarım saat pişirin. Bitmiş pastayı hafifçe soğutulmuş masaya servis edin. Afiyet olsun Bahri Aykut