Milföy hamurunda somon balığı tarifi


 Milföy Hamurunda Somon Balığı Tarifi 

Hamurun üstünü bütün yumurta ile değil, sadece yumurta sarısı ile yağlayabilirsiniz. Sonra pastanın üstü daha parlak ve daha güzel olacak.

İçindekiler

Hazır puf böreği - 400 gram

Somon - 1 kilogram fileto (derisiz)

Buğday unu - 1 yemek kaşığı

Tuz - tatmak

Beyaz biber - tatmak (öğütülmüş)

Limon suyu - 1 çay kaşığı

Bitkisel yağ - 1 yemek kaşığı

Limon - 1 adet

Dereotu - 3 yemek kaşığı (ince kıyılmış)

Yumurtalar - 1 adet

Yemek pişirmek

Milföy hamurunu iki eşit parçaya bölün. Bir oklava kullanarak, hamurun her iki parçasını iki ince tabaka halinde (2 mm kalınlığında) açın.

Balık filetolarını zevkinize göre tuzlayıp karabiber serpin ve üzerine bir çay kaşığı limon suyu gezdirin.

Bir fırın tepsisi alın, bitkisel yağ ile yağlayın. İlk hamur tabakasını üzerine koyun, ardından filetoyu hamurun üzerine koyun.

Limonu dilimleyin ve balık filetolarının üzerine koyun, ardından 3 yemek kaşığı dereotu serpin.

Kalan hamurla balığın üzerini kapatın ve kenarlarını iyice kapatın.

Bir yumurtayı çırpın ve pastanın üstünü bununla fırçalayın. Pastayı önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına koyun ve yaklaşık yarım saat pişirin. Bitmiş pastayı hafifçe soğutulmuş masaya servis edin. Afiyet olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi