Meksika deniz ürünleri koktey Tarifi


 Meksika deniz ürünleri kokteyli

İçindekiler

300 gr haşlanmış karides

200 gr çiğ deniz tarağı (istenirse haşlayabilirsiniz)

20g domates ketçapı

1 çay kaşığı Tabasco sosu (isterseniz daha fazla ekleyin)

1 çay kaşığı Worcestershire sosu

50ml domates suyu

25 ml limon suyu

50ml portakal suyu

1 olgun avokado, doğranmış

birkaç kişniş dalı, doğranmış

kişniş teresi veya mikro kişniş (isteğe bağlı)

mısır ekmeği veya kraker

Yapılışı 

Tüm karidesleri soyun ve çiğ tarakları doğrayın. Ketçap, Tabasco sosu, Worcestershire sosu, domates suyu, limon suyu ve portakal suyunu bir karıştırma kabında karıştırın. Baharatlı tercih ederseniz daha fazla Tabasco ekleyerek baharatlayın. Deniz ürünlerini ve biraz avokado küplerini ekleyin, lapa gibi olmaması için hafifçe karıştırmaya dikkat edin.

Kaselere veya bardaklara kaşıklayın ve biraz kıyılmış kişniş ekleyin. Kullanıyorsanız üstüne biraz kişniş teresi ve kepçe için mısır ekmeği veya kraker ile servis yapın. 

Afiyet olsun Bahri Aykut



Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi