Meksika deniz ürünleri koktey Tarifi
Meksika deniz ürünleri kokteyli
İçindekiler
300 gr haşlanmış karides
200 gr çiğ deniz tarağı (istenirse haşlayabilirsiniz)
20g domates ketçapı
1 çay kaşığı Tabasco sosu (isterseniz daha fazla ekleyin)
1 çay kaşığı Worcestershire sosu
50ml domates suyu
25 ml limon suyu
50ml portakal suyu
1 olgun avokado, doğranmış
birkaç kişniş dalı, doğranmış
kişniş teresi veya mikro kişniş (isteğe bağlı)
mısır ekmeği veya kraker
Yapılışı
Tüm karidesleri soyun ve çiğ tarakları doğrayın. Ketçap, Tabasco sosu, Worcestershire sosu, domates suyu, limon suyu ve portakal suyunu bir karıştırma kabında karıştırın. Baharatlı tercih ederseniz daha fazla Tabasco ekleyerek baharatlayın. Deniz ürünlerini ve biraz avokado küplerini ekleyin, lapa gibi olmaması için hafifçe karıştırmaya dikkat edin.
Kaselere veya bardaklara kaşıklayın ve biraz kıyılmış kişniş ekleyin. Kullanıyorsanız üstüne biraz kişniş teresi ve kepçe için mısır ekmeği veya kraker ile servis yapın.
Afiyet olsun Bahri Aykut