MASHTAN PANKKLER
MASH'TAN PANKEKLER
Mash, bir tür maş fasulyesi ve maş fasulyesi anlamına gelir. Bu bileşen doğu mutfaklarında çok popülerdir. Hindistan, Çin, Japonya ve Vietnam gibi ülkelerde maş fasulyesi, insanlar için gerekli olan oldukça büyük miktarda protein içerdiğinden genellikle et yerine kullanılır.
İçindekiler
Püre - 1 bardak
Yeşil soğan - 1/2 demet
Sarımsak - 7 diş
Tuz - tatmak
Öğütülmüş karabiber - tatmak
Bitkisel yağ - 1/4 su bardağı
Domuz göbeği - 100 gram
Soya sosu - tatmak
Sofra sirkesi - tatmak
Yemek pişirmek
Bir bardak maş fasulyesi alın ve yaklaşık on iki saat soğuk suda bekletin, ancak ondan sonra maş fasulyesini soyun.
Yeşil soğanı yıkayın ve çok ince doğrayın. Sarımsakların kabuklarını soyun ve kıyın.
Soyulmuş maş fasulyesini bir karıştırıcıya koyun, doğrayın, ardından az miktarda su, soğan ve sarımsak, tuz ve karabiber ekleyin, karıştırın. Hamur benzeri bir karışım elde etmelisiniz.
Domuz karnını yaklaşık 1,5 cm uzunluğunda ve 2,5 cm genişliğinde parçalar halinde kesin. Bir tava alın, içine biraz yağ dökün, sonra ortasına bir parça domuz yağı koyun, biraz hamur ekleyin ve bir gözleme pişirin. Kalan test ile bu prosedürü tekrarlayın.
Bir kase alın, içine soya sosu dökün, ardından tadına göre sirke ile karıştırın (sosu daha yumuşak hale getirmek için biraz su ekleyin ve baharat için biraz karabiber ekleyebilirsiniz) ve krep ile birlikte sos olarak servis yapın. Afiyet olsun Bahri Aykut