MANTARLI BRUSCHTTA TARİFİ
Mantarlı Bruschetta Tarifi
İçindekiler
½ çıtır baget ekmeği ((yaklaşık 14 dilim))
¼ bardak zeytinyağı ((veya vegan değilse tereyağı!))
16. Yaban mantar, temizlenmiş ((istiridye ve cremini karışımını öneririm))
1 demet taze kekik yaprağı
1 arpacık soğanı, kıyılmış ((veya küçük soğan))
¼ bardak şeri sirkesi
2 çay kaşığı un
¼ bardak sebze suyu, et suyu veya su
tuz ve karabiber*
YAPILIŞI
Ekmek dilimleriniz yaklaşık ¼" kalınlığında olmalıdır. Her dilimin üzerine 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı sürün. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Izgara: İstediğiniz ızgara izlerini elde edene kadar ızgara tavası veya açık hava ızgarası kullanarak her iki tarafta yüksek ateşte kızartın.
Pişirme: 450°F'de yaklaşık 7 dakika veya altın kahverengi ve gevrek olana kadar pişirin.
Crostini'yi bir kenara koyun ve mantar tepesini birleştirin. Mantarlarınızı en fazla ¼" kalınlığında dilimleyin. Sıcak bir tavaya 4 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı ekleyin ve mantarları, kıyılmış arpacık soğanını ve kekiği ekleyin. 2 dakika soteleyin.
Tavayı şeri sirkesiyle yağdan arındırın ve 30 saniye kaynamaya bırakın.
Unu karıştırın ve 30 saniye sonra et suyunu (veya suyu) ekleyin. Bu, bruschetta'nız için bir tava sosu oluşturmak üzere tavadaki mantar sularının koyulaşmasına yardımcı olacaktır. Çok kuruysa biraz daha et suyu ekleyin. için tuz!
Kekik yapraklarını çıkarın ve her bir crostini üzerine birkaç yemek kaşığı kaşıklayın. Daha fazla kekik yaprağı ve bir çiseleyen zeytinyağı ile süsleyin.
Afiyet olsun Bahri Aykut