Mantar dolgulu patatesli kek Tarifi
mantar dolgulu patatesli kek.
İçimdekiler
1 kg patates, soyulmuş ve doğranmış
3/4 su bardağı glütensiz sade un. Normal sade un da iş görecektir.
Tatmak için tuz ve karabiber
Mantar dolgusu için
250 gr mantar, ince doğranmış
1 orta boy soğan, ince kıyılmış
2 diş sarımsak, ince kıyılmış
15 gr dereotu, kabaca doğranmış
1 yemek kaşığı yağ
2 yemek kaşığı limon suyu
Tatmak için tuz ve karabiber
Bir tutam biber gevreği
Kızartmak için daha fazla yağ
YapılışıMantar dolgulu patatesli kek
Doğranmış patatesleri geniş bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Bir kaynamaya getirin, ısıyı azaltın ve tamamen pişene kadar (20-30 dakika) kaynamaya bırakın. Süzün, ezin ve tuz ve karabiberle iyice baharatlayın. Dolguyu yaparken soğumaya bırakın.
1 yemek kaşığı sıvı yağı tavada kızdırın ve soğanları yaklaşık 5 dakika soteleyin. Sarımsak, mantar, limon suyu, pul biber ekleyin ve tuz ve karabiberle tatlandırın. Yaklaşık 15 dakika veya mantarlar yumuşayana ve sıvının çoğu buharlaşana kadar pişirin. Ateşten alın ve kıyılmış dereotu ekleyin.
Unu patates püresine karıştırın ve şekillendirmeye başlayın. Hamurdan bir iki yemek kaşığı alıp yassı köfteler haline getirin. Ortasına mantarlı karışımdan bir yemek kaşığı kadar ekleyin, ardından patates karışımından biraz daha ekleyin ve yuvarlak patates keki şekli verin.
Bir tavada biraz yağı yüksek ateşte ısıtın. Yağ kızdığında, patates keklerini ekleyin ve her iki tarafını yaklaşık 2 dakika veya altın rengi kahverengi olana kadar pişirin.
Afiyet olsun Bahri Aykut