Mango sos ile kavrulmuş kılıç balığı tarifi
Mango salsa ile kurutulmuş kılıç balığı
İçindekiler
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 kılıç balığı bifteği, her biri yaklaşık 100 g sürdürülebilir stoklardan satın alınır)
½ mango, soyulmuş ve doğranmış
2 taze soğan, ince dilimlenmiş
1 kırmızı biber, çekirdekleri çıkarılmış ve ince kıyılmış
½ kireçten lezzet ve meyve suyu
bir avuç kişniş yaprağı, doğranmış
salata yaprakları, servis etmek için
Hazırlanışı
Yağı balığın her yerine sürün ve baharatlayın. Bir ızgara tavasını veya barbeküyü ısıtın, balığı 3 dakika pişirin, ardından ters çevirin ve kömürleşene ve tamamen pişene kadar diğer tarafta 3 dakika pişirin.
Salsa için mango, taze soğan, kırmızı biber, misket limonu kabuğu rendesi, meyve suyu ve kişnişi karıştırın. Izgara balık ve salata yaprakları ile servis yapın.
Afiyet olsun Bahri Aykut