MANGOLU MUZLU TART TARİFİ


mango mus tart

Bisküvi tabanı için
  1. 150 gr tereyağlı bisküvi
    60 gram tereyağı
    3 yemek kaşığı hindistan cevizi çiçeği şekeri
    mango mus için
    300 gram mango
    200ml Mutlu Günler Mangosu
    2-3 yemek kaşığı şeker
    10 yaprak jelatin
    150 gr soya yoğurdu
    250 ml badem kreması
    Şeftali tabakası için
    150 ml Happy Day şeftali suyu
    3 yemek kaşığı şeker
    2 yaprak jelatin
    YAPILIŞI 
    Öncelikle tereyağlı bisküvileri blenderdan geçirin. Tereyağını eritin ve öğütülmüş tereyağlı bisküviler ve hindistancevizi çiçeği şekeri ile bir karıştırma kabında karıştırın. Servis halkalarını güvenli bir şekilde durmaları için büyük bir kesme tahtası üzerine yerleştirin. Tahta daha sonra buzdolabına sığmalıdır (elbette birkaç küçük tahta da kullanabilirsiniz). Bisküvi kırıntılarını yaklaşık 1 cm derinliğe kadar doldurun ve bir kaşığın arkasıyla bastırın. Buzdolabına bir şey koy.
    Mango köpüğü için mangoyu mango suyuyla püre haline getirin. Jelatini soğuk suda bekletin. Küçük bir tencereye yaklaşık 100 ml mango püresi koyun ve ısıtın. Kalanını şeker ve soya yoğurdu ile birlikte geniş bir kaseye alın. Jelatini iyice sıkın ve ılık mango püresinde eritin. Yoğurtlu karışımdan 2 yemek kaşığı ekleyin ve iyice karıştırın. Ardından karıştırma kabına jelatinli karışımı ekleyin ve iyice karıştırın. Kaseyi buzdolabına koyun.
    Bu arada badem kremasını sertleşene kadar çırpın. Pürüzsüz bir krema elde edene kadar yavaşça katılaşan mango yoğurt karışımına katlayın. Kremayı üst kısımda yaklaşık 1 cm'lik bir kenarlık bırakarak servis halkalarına paylaştırın. Kesme tahtasını servis halkalarıyla birlikte buzdolabına koyun ve tartletleri yaklaşık 5 saat bekletin.
    2 yaprak jelatini soğuk suda ıslatın. Şeftali suyunu şekerle ısıtın ve içindeki jelatini eritin. Karışımı biraz soğumaya bırakın. Daha sonra servis halkaları üste dolana kadar mangolu tartların üzerine dökün. Tekrar buzdolabına koyun ve bir gece bekletin.
    Tartları olduğu gibi servis edin veya hurma küpleri, hurma dilimleri, kıyılmış antep fıstığı ve çikolatalı bukleler ile süsleyin. Afiyet olsun Bahri Aykut 


Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi