MANGOLU MUZLU TART TARİFİ
mango mus tart
Bisküvi tabanı için
- 150 gr tereyağlı bisküvi60 gram tereyağı3 yemek kaşığı hindistan cevizi çiçeği şekerimango mus için300 gram mango200ml Mutlu Günler Mangosu2-3 yemek kaşığı şeker10 yaprak jelatin150 gr soya yoğurdu250 ml badem kremasıŞeftali tabakası için150 ml Happy Day şeftali suyu3 yemek kaşığı şeker2 yaprak jelatinYAPILIŞIÖncelikle tereyağlı bisküvileri blenderdan geçirin. Tereyağını eritin ve öğütülmüş tereyağlı bisküviler ve hindistancevizi çiçeği şekeri ile bir karıştırma kabında karıştırın. Servis halkalarını güvenli bir şekilde durmaları için büyük bir kesme tahtası üzerine yerleştirin. Tahta daha sonra buzdolabına sığmalıdır (elbette birkaç küçük tahta da kullanabilirsiniz). Bisküvi kırıntılarını yaklaşık 1 cm derinliğe kadar doldurun ve bir kaşığın arkasıyla bastırın. Buzdolabına bir şey koy.Mango köpüğü için mangoyu mango suyuyla püre haline getirin. Jelatini soğuk suda bekletin. Küçük bir tencereye yaklaşık 100 ml mango püresi koyun ve ısıtın. Kalanını şeker ve soya yoğurdu ile birlikte geniş bir kaseye alın. Jelatini iyice sıkın ve ılık mango püresinde eritin. Yoğurtlu karışımdan 2 yemek kaşığı ekleyin ve iyice karıştırın. Ardından karıştırma kabına jelatinli karışımı ekleyin ve iyice karıştırın. Kaseyi buzdolabına koyun.Bu arada badem kremasını sertleşene kadar çırpın. Pürüzsüz bir krema elde edene kadar yavaşça katılaşan mango yoğurt karışımına katlayın. Kremayı üst kısımda yaklaşık 1 cm'lik bir kenarlık bırakarak servis halkalarına paylaştırın. Kesme tahtasını servis halkalarıyla birlikte buzdolabına koyun ve tartletleri yaklaşık 5 saat bekletin.2 yaprak jelatini soğuk suda ıslatın. Şeftali suyunu şekerle ısıtın ve içindeki jelatini eritin. Karışımı biraz soğumaya bırakın. Daha sonra servis halkaları üste dolana kadar mangolu tartların üzerine dökün. Tekrar buzdolabına koyun ve bir gece bekletin.