MALYA TURTA TARİFİ


 Malay turtaları Tarifi 


Malezya köri köftesi biraz baharatlı ama çok lezzetli. Hamuru hazırlamak için bitkisel yağ yerine tereyağı kullanabilirsiniz ancak bu durumda yağı çok dikkatli bir şekilde ısıtın - çok çabuk koyulaşabilir.


İçindekiler

Test için:

Bitkisel yağ - 1,5 su bardağı

Buğday unu - 2 su bardağı

Tuz - tatmak

Su - 1,5 su bardağı

Doldurmak için:

Bitkisel yağ - 4 yemek kaşığı

Tarçın - 1/2 çubuk

Soğan - 1/2 adet (orta boy)

Arpacık - 2 adet (küçük)

Sarımsak - 2 diş

Zencefil kökü - 2 santimetre

Köri tozu - 2 yemek kaşığı

Kıyma - 400 gram (tavuk olabilir)

Su - 1,5 su bardağı

şeker - 2 çay kaşığı

Patates - 500 gram

Ampul - 2-3 adet (orta)

Yemek pişirmek

Hamuru hazırlamak için: 1,5 su bardağı sıvı yağı tavada kızdırın, derin bir kaba alın ve yağa 2 su bardağı buğday unu, biraz tuz ekleyip karıştırın. Ortaya çıkan karışımı soğutun ve üzerine 1,5 su bardağı soğuk su ilave ederek homojen bir hamur yoğurun. Hamuru küçük toplara bölün ve her birini çok ince olmayan bir tabaka halinde yuvarlayın.

İç harcını hazırlamak için: 2 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya alıp ısıtın, ardından yağa 1/2 çubuk tarçın ekleyin, 2-3 dakika kadar kavurun (tarçın kızarınca yağdan alın) . Yarım soğanı, 2 arpacık soğanı, 2 diş sarımsağı ve 2 cm'lik zencefil kökünü soyun, ardından sebzeleri doğrayın ve tarçın yağında kızartın (sebzelerin kızarması yaklaşık 1-2 dakika sürer). Tavaya 2 yemek kaşığı köri tozu ekleyin, ısıyı düşürün ve malzemeleri yaklaşık 1-2 dakika daha pişirin.


Tavaya 400 gram kıyma ekleyin, her şeyi ve beğeninize göre tuzu karıştırın. Tavaya 1,5 su bardağı su ekleyin ve her şeyi kaynatın, ardından dolguya 2 çay kaşığı toz şeker ve 500 gram soyulmuş ve doğranmış patates ekleyin. Tüm sıvı buharlaşana kadar dolguyu pişirin.


2-3 soğanı daha soyup tavaya koyun, dolmanın üstüne koyun, ardından kıymayı patatesle birlikte yaklaşık 2 dakika daha kızartın.

Kıymayı soğutun, ardından açılan hamurun üzerine yayın, ardından hamuru dikkatlice sıkıştırın ve turtaları pişene kadar sıvı yağda kızartın. Afiyet olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi