MALAYA HİNDİSTAN CEVİZLİ TATLISI
MALAYAN HİNDİSTAN CEVİZİ TATLISI
Malezya'da Kui, tatlı gibi bir şey ya da pek "bir ısırık" değil, yani hareket halindeyken yakalanabilecek bir şey. Genellikle bu hindistancevizi tatlısı genellikle çay veya kahve ile servis edilir.
İçindekiler
Birleştirmek:
Pirinç - 3 su bardağı (yapışkan)
Gıda boyası - yeşil
Hindistan cevizi sütü - 3 su bardağı (krema yapabilirsiniz)
Tuz - tatmak
Margarin - 1 çay kaşığı
Hindistan cevizi gevreği - 1 su bardağı
şurup için:
Su - 1,5 su bardağı
Esmer şeker - 5 yemek kaşığı
Yemek pişirmek
3 bardak yapışkan pirinci suda ıslatın, ardından pirince biraz yeşil gıda boyası ekleyin (renklendirmek yerine pandan yaprağı kullanabilirsiniz). 30 dakika sonra pirinçten suyu boşaltın.
Boyanmış pirinç kasesine 3 su bardağı hindistan cevizi sütü, 1 tutam tuz ekleyin ve iyice karıştırın. Kaseyi mikrodalgaya koyun ve pirinci yaklaşık 15 dakika pişirin (süre ayarlanabilir - bu fırının kendisine bağlı olacaktır) ve pirincin daha eşit pişmesi için her 5-6 dakikada bir karıştırın.
Masanın yüzeyine bir kat streç film yayın, yüzeyini az miktarda margarinle yağlayın, ardından pişmiş pirinci filmin üzerine yayın, ancak 1/3 hariç hepsini değil. Filmi pirinçle sosis şeklinde yuvarlayın, ardından dikkatlice yuvarlayın (pirinç çok yoğun olmalıdır). Kalan pirinçle de aynısını yapın.
Pirinç sucuklarını bir süre bekletin ve soğuyunca orta büyüklükte parçalar halinde kesin. 1 bardak hindistancevizi pulunu bir tutam tuzla karıştırın, ardından pirinç parçalarını karışıma bulayın.
Şerbeti hazırlamak için: 1,5 su bardağı suyu küçük bir tencereye alıp üzerine 5 yemek kaşığı esmer şekeri ekleyin. Tavayı ateşe koyun ve şekeri hafif bir altın şurubu olana kadar pişirin.
Cuy lopez'i şeker şurubu ile servis edin (pirinç topları yemekten önce şuruba batırılmalıdır Afiyet Olsun Bahri Aykut