MACHBOOS TAVUĞU NASIL YAPILIR
Machboos Tavuğu Nasıl Yapılır?
İçindekiler:
1 ½ su bardağı basmati pirinci
3 pound kemikli tavuk budu ve / veya uyluk, derisi açık
3 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
1 büyük, bütün sarı soğan, doğranmış
2 yemek kaşığı tatlı krema
üç diş sarımsak, kıyılmış
6 ons domates salçası
1 çay kaşığı öğütülmüş yenibahar meyveleri
¼ çay kaşığı habanero tozu
½ çay kaşığı zerdeçal
½ çay kaşığı öğütülmüş zencefil
½ çay kaşığı öğütülmüş kimyon
1 çay kaşığı tuz, artı tavuğu baharatlamak için daha fazlası
½ çay kaşığı biber, artı tavuğu baharatlamak için daha fazlası
3 su bardağı et suyu (sebze veya tavuk)
2 defne yaprağı
1 kuru kireç , ciltte delikler açıldı
2 çubuk tarçın , ikiye veya üçte kırılmış
5 kakule baklası , tohumları ortaya çıkarmak için ezilmiş
4 karanfil , yağları serbest bırakmak için hafifçe ezilmiş
1 tam yıldız anason
1 pint çeri domates, ikiye bölünmüş
½ su bardağı doğranmış dolmalık biber
isteğe bağlı olarak kuru üzüm, mango, hurma veya benzeri kuru meyveler
çiğ, şerit badem, isteğe bağlı
kaju fıstığı, isteğe bağlı
maydanoz ve/veya kişniş, isteğe bağlı
Yapılışı
Büyük, düz tabanlı bir hollanda fırınını orta ateşte ısıtın ve yağınızı eritin.
Tavuğunuzu bol miktarda tuz ve karabiberle baharatlayın ve altın rengi kahverengi olana kadar her tarafını kızartın (her bir tarafta yaklaşık 5 dakika)
Tavukları tavadan alın, ocağın altını kısın ve soğan ve tereyağını ekleyin. Ara ara karıştırarak soğanlarınızı güzelce karamelize olana kadar pişirin.
Sarımsağı ekleyin ve ısıyı orta ateşte 2 dakika daha çevirin.
Domates salçası, habanero tozu, zerdeçal, öğütülmüş zencefil, kimyon, tuz, karabiber ve yenibaharı ilave edin.
Domates salçası ve baharatların iyice karışmasını sağlamak için et suyunuzu yavaşça karıştırın.
Tarçın çubuğu, yıldız anason, karanfil ve kakule için bir poşet oluşturmak için biraz tülbent ve pişirme ipi kullanın. Onu, defne yaprağını ve siyah limonları, dolmalık biberleri ve domatesleri karışıma koyun.
Isıyı artırın ve 3 dakika kaynatın. Ateşi kısın, tavuğunuzu tekrar içine ekleyin.
Kapağı kapatın ve tavuğu önceden ısıtılmış 375℉ fırına 30 dakika koyun.
Tencereyi ocağa geri koyun ve tavuğu, kara limonları ve baharat poşetini çıkarın. Tavuğu bir kenara koyun ve limonları ve poşeti atın.
Pirinci ekleyin ve tekrar kaynatın. Karıştırın, ısıyı düşürün ve kapağı geri koyun. 20 dakika pişirin. Tavuğu tekrar pilavın üzerine koyarak ve karıştırmadan ekleyin. Kapağı kapatın ve 10 dakika daha fırında pişirin.
Kaju fıstığı, badem, kuru meyve ve maydanoz veya kişniş gibi otlar ile süsleyin. Afiyet olsun Bahri Aykut