MACAR KURABİYELERİ
MACAR KURABİYELERİ (PALATSCHINKEN)
MACAR KURABİYELERİ
Bu yapımı kolay kurabiye için birçok seçenek var, sadece tabanı değişmedi. Marmelat, lor kütlesi, şekerlenmiş meyveler ve diğer tatlılar onunla eşit derecede iyi bir şekilde birleştirilir.
İçindekiler
İ Yumurtalar - 2 adet
Şeker - 1 yemek kaşığı
Margarin - 100 gram
Süt - 3/4 su bardağı
Tuz - tatmak
Buğday unu - 2 su bardağı
Bitkisel yağ - 2 yemek kaşığı
Fındık - 100 gram (soyulmuş)
Kuru üzüm - 100 gram (çekirdekleri çıkarılmış)
Yemek pişirmek
Bir kase alın, içine 2 yumurta kırın, 1 yemek kaşığı toz şeker, 100 gram margarin ekleyin ve her şeyi iyice ovalayın. Daha sonra 3/4 su bardağı süt, damak zevkinize göre tuz, 2 su bardağı buğday unu bir kaba alıp homojen bir hamur yoğurun. Bitmiş hamuru serin bir yere koyun ve yaklaşık 25-30 dakika orada tutun.
Mayalanan hamuru kalın bir tabaka şeklinde açın (kalınlık yaklaşık 1 santimetre olmalıdır), ardından yuvarlak bir bardak veya çentik alın ve hamurdan 12-13 daire kesmek için kullanın.
Fırını önceden 180 dereceye ısıtın, ardından fırın tepsisinin yüzeyini bitkisel yağ ile yağlayın ve üzerine kurabiyeleri yayın. Fırın tepsisini fırına koyun ve kurabiyeleri hafif altın rengi olana kadar pişirin.
Ateşe kuru bir tava koyun, üzerine 100 gram fındık ekleyin ve biraz kızartın, ardından fındıkları bir karıştırıcıya aktarın ve öğütün. Bitmiş kurabiyeleri fırından çıkarın, üzerine kıyılmış fındık, kuru üzüm serpin ve çay ile birlikte masaya ikram edin. Afiyet olsun Bahri Aykut