Limonlu sarımsaklı tereyağlı fırında tavuk


 Limon ve Sarımsaklı Tereyağlı Fırında Tavuk Baget

 

Kaydetmek 

Yazdır

Hazırlık zamanı

15 dakika

Pişirme Süresi

45 dakika

Toplam zaman

1 saat

Yazar: Priyanka

Tarif tipi: Ana

Mutfak: Avrupa

Porsiyon: 4 Porsiyon

İçindekiler

Tavuk budu - 12

Tuzsuz tereyağı - 50 gr, yumuşatılmış fakat eritilmemiş

Sarımsak - 15 ila 18 diş, kıyılmış

Zeytinyağı - ½ su bardağı

Limon suyu - ¼ bardak

Tuz - 1 çay kaşığı veya tatmak

Karabiber - ½ çay kaşığı

İtalyan baharatı - 1 & ½ çay kaşığı

tatlı kırmızı biber - 2 çay kaşığı


Hazırlanışı 

Tavuk butlarını yıkayıp kurulayın. Marinayı hazırlayana kadar bir kenara koyun.

Büyük bir kapta, tereyağı ve kıyılmış sarımsak dışındaki tüm malzemeleri ekleyin. Tüm malzemelerin eşit şekilde karıştığından emin olarak bir tel çırpıcı kullanarak iyi bir karışım yapın.

Tüm bagetleri hazırlanan marine karışımına bırakın ve iyice karıştırın, böylece her baget her taraftan eşit şekilde kaplanır. Onları 2 saat bırakın.

Yumuşatılmış tereyağı ile kıyılmış sarımsağı küçük bir kapta sarımsakların eşit şekilde dağıldığından emin olarak çırparak sarımsaklı yağı hazırlayın.

Fırını 200 C / 400 F'de önceden ısıtın ve tel ızgarayı fırının ortasına yerleştirin,

Tüm marine edilmiş bagetleri, alüminyum folyo ile kaplı bir fırın tepsisine tek bir kat halinde düzenleyin.

Her bagetin üstünü hazırlanmış sarımsaklı tereyağı ile fırçalayın.

Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Çıkarın, ters çevirin ve diğer taraflarını kalan sarımsaklı tereyağı ile fırçalayın.

Bagetleri fırına geri koyun ve 20 dakika daha veya tamamen pişip yumuşayana kadar pişirin.

Limonlu ve sarımsaklı tereyağlı fırınlanmış tavuk budu servise hazır! Maydanoz veya kişniş gibi taze otlarla süsleyin 

Afiyet Olsun Bahri Aykut



Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi