Limonlu sarımsaklı tereyağlı fırında tavuk
Limon ve Sarımsaklı Tereyağlı Fırında Tavuk Baget
Kaydetmek
Yazdır
Hazırlık zamanı
15 dakika
Pişirme Süresi
45 dakika
Toplam zaman
1 saat
Yazar: Priyanka
Tarif tipi: Ana
Mutfak: Avrupa
Porsiyon: 4 Porsiyon
İçindekiler
Tavuk budu - 12
Tuzsuz tereyağı - 50 gr, yumuşatılmış fakat eritilmemiş
Sarımsak - 15 ila 18 diş, kıyılmış
Zeytinyağı - ½ su bardağı
Limon suyu - ¼ bardak
Tuz - 1 çay kaşığı veya tatmak
Karabiber - ½ çay kaşığı
İtalyan baharatı - 1 & ½ çay kaşığı
tatlı kırmızı biber - 2 çay kaşığı
Hazırlanışı
Tavuk butlarını yıkayıp kurulayın. Marinayı hazırlayana kadar bir kenara koyun.
Büyük bir kapta, tereyağı ve kıyılmış sarımsak dışındaki tüm malzemeleri ekleyin. Tüm malzemelerin eşit şekilde karıştığından emin olarak bir tel çırpıcı kullanarak iyi bir karışım yapın.
Tüm bagetleri hazırlanan marine karışımına bırakın ve iyice karıştırın, böylece her baget her taraftan eşit şekilde kaplanır. Onları 2 saat bırakın.
Yumuşatılmış tereyağı ile kıyılmış sarımsağı küçük bir kapta sarımsakların eşit şekilde dağıldığından emin olarak çırparak sarımsaklı yağı hazırlayın.
Fırını 200 C / 400 F'de önceden ısıtın ve tel ızgarayı fırının ortasına yerleştirin,
Tüm marine edilmiş bagetleri, alüminyum folyo ile kaplı bir fırın tepsisine tek bir kat halinde düzenleyin.
Her bagetin üstünü hazırlanmış sarımsaklı tereyağı ile fırçalayın.
Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Çıkarın, ters çevirin ve diğer taraflarını kalan sarımsaklı tereyağı ile fırçalayın.
Bagetleri fırına geri koyun ve 20 dakika daha veya tamamen pişip yumuşayana kadar pişirin.
Limonlu ve sarımsaklı tereyağlı fırınlanmış tavuk budu servise hazır! Maydanoz veya kişniş gibi taze otlarla süsleyin
Afiyet Olsun Bahri Aykut