Limonlu orzo Tavuk Tarifi
Limonlu orzo tavuk
İçindekiler
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 pırasa, ikiye bölünmüş ve ince dilimlenmiş
300g orzo
150 gr kuşkonmaz, kabaca 4 cm uzunluğunda doğranmış
500 ml az tuzlu tavuk veya sebze suyu
2 yemek kaşığı az yağlı taze krema
1 limon, kabuğu rendelenmiş ve suyu sıkılmış
250 gr haşlanmış tavuk, doğranmış
250 gr dondurulmuş bezelye
½ küçük demet frenk soğanı
Yapılışı
Yağı bir tavada ısıtın ve pırasayı orta-yüksek ateşte 5 dakika kızartın, yarıya kadar su ısıtıcısından biraz kaynar su ekleyerek hafifçe buharlayın. Orzo, kuşkonmaz ve et suyu ekleyin ve sürekli karıştırarak yüksek ateşte 10 dakika pişirin.
Crème fraîche, limon kabuğu rendesi, meyve suyu, tavuk, bezelye ve frenk soğanının çoğunu karıştırın. Baharatlayın ve tavuğu ısıtmak için 3-4 dakika ateşte tutun, gerekirse gevşetmek için biraz su ekleyin. Kalan frenk soğanı ile kaseler ve üst arasında bölün.
Afiyet olsun Bahri Aykut