Limonlu orzo Tavuk Tarifi


 Limonlu orzo tavuk

İçindekiler

1 yemek kaşığı zeytinyağı

2 pırasa, ikiye bölünmüş ve ince dilimlenmiş

300g orzo

150 gr kuşkonmaz, kabaca 4 cm uzunluğunda doğranmış

500 ml az tuzlu tavuk veya sebze suyu

2 yemek kaşığı az yağlı taze krema

1 limon, kabuğu rendelenmiş ve suyu sıkılmış

250 gr haşlanmış tavuk, doğranmış

250 gr dondurulmuş bezelye

½ küçük demet frenk soğanı

Yapılışı 

Yağı bir tavada ısıtın ve pırasayı orta-yüksek ateşte 5 dakika kızartın, yarıya kadar su ısıtıcısından biraz kaynar su ekleyerek hafifçe buharlayın. Orzo, kuşkonmaz ve et suyu ekleyin ve sürekli karıştırarak yüksek ateşte 10 dakika pişirin.

Crème fraîche, limon kabuğu rendesi, meyve suyu, tavuk, bezelye ve frenk soğanının çoğunu karıştırın. Baharatlayın ve tavuğu ısıtmak için 3-4 dakika ateşte tutun, gerekirse gevşetmek için biraz su ekleyin. Kalan frenk soğanı ile kaseler ve üst arasında bölün. 

Afiyet olsun Bahri Aykut



Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi