Lezzetli sıcak meze tarifi
Lezzetli sıcak meze "Yastıklı ceketli Burjuva
Kapitone ceketli burjuva gerçek bir bomba tabağıdır. Tadı tek kelimeyle lezzetli ve aroması öyle ki en iyi beslenmiş olanlar bile karşı koyamaz. Ayrıca hazırlanmaları çok kolaydır.
Ürünler:
Kıyma - 600 gr
Ekmek -
1 adet Kuru soğan - 2 baş
Süt - 1 su bardağı
Tuz, karabiber - tatmak için
Peynir - 100 gr
Pastırma - 200 gr
Bitkisel yağ - kızartmak için
Yeşillik - 1 demet
Sarımsak - 2 diş.
Yastıklı bir cekette sıcak bir Burjuva mezesi nasıl pişirilir:
Önce soğanı küçük küpler halinde kesin ve bitkisel yağda kızarana kadar kızartın.
Tuz kıyma, tatmak için karabiber.
Ekmeğin tüm posasını çıkarıp süte batırıyoruz. İstenirse süt yerine krema kullanılabilir.
İnce bir rende üzerinde üç peynir.
Yeşillikleri ve sarımsağı çok ince kıyıp kıymaya ilave edin.
Galeta unu sıkıyoruz ve peynirle birlikte kıymaya da aktarıyoruz.
Her şeyi iyice karıştırıyoruz.
Daireler oluşturuyoruz ve her iki tarafını pastırma ile sarıyoruz. Kürdan ile sabitleyin.
Önce parşömen kağıdı ile kaplanması gereken bir fırın tepsisine fırına gönderiyoruz.
200 derecede 45 dakika pişirin. Afiyet olsun Bahri Aykut