LATVİYA LAHANALI BÖTEK


 LATVIYA LAHANALI Börek

Letonya lahana turtası veya kapostu edeis, çok lezzetli ve hazırlaması oldukça hızlı bir yemektir. Ailenizi veya misafirlerinizi şaşırtmak istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin.

İçindekiler

Beyaz lahana - 1 küçük baş

Pastırma - 100 gram

Kimyon - 1 yemek kaşığı (tohumlar)

Tuz - tatmak

Ampul - 3 adet (orta)

Yumurtalar - 5 adet

Buğday unu - 1 su bardağı

Bitkisel yağ - 1 yemek kaşığı

Süt - 1/2 su bardağı

Su - turta pişirmek için

Yemek pişirmek

Bir küçük lahana başını yıkayın, ardından doğrayın ve 100 gram pastırmayı küçük parçalar halinde kesin. Bir tencere alın ve tüm lahanayı içine koyun, ardından 1 yemek kaşığı kimyon ve 50 gram domuz pastırması ekleyin, her şeyi beğeninize göre tuzlayın ve lahanayı pişene kadar yaklaşık 30-35 dakika kısık ateşte pişirin (su dökmeye gerek yok) yeteri kadar lahana suyunu tencereye koyun).

Kalan 50 gram pastırmayı bir tavaya aktarın, minimum ısıya koyun ve pastırmanın tüm yağını eritin. 3 orta boy soğanı soyun, doğrayın, pastırmalı tavaya ekleyin ve soğanları hafif altın rengi olana kadar yaklaşık 4 ila 5 dakika soteleyin.

Haşlanmış lahanayı kızarmış soğanlı bir tavaya aktarın, her şeyi karıştırın ve dolguyu yaklaşık 4-5 dakika kısık ateşte ısıtın.

2 yumurtayı tuzlu suda kaynatın, ardından kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde kesin, ardından yumurtaları lahana ile tavaya aktarın ve her şeyi iyice karıştırın. Lahana dolgulu tavayı ocaktan alın ve hafifçe soğutun. 2 yumurtayı bir kasede çırpın, ardından soğutulmuş dolguya karıştırın.


Başka bir kapta 1 su bardağı buğday unu, 1 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir, son yumurta kırılır ve pürüzsüz bir hamur yoğurulur. Hamuru yaklaşık 15 dakika dinlendirin, ardından bir tabaka halinde yuvarlayın. Soğutulmuş lahanayı bir hamur tabakasına aktarın ve ondan bir turta oluşturun, ardından kenarlarını dikkatlice sıkıştırın, ardından turtayı gazlı bezle sarın.

Bir tencerede tuzlu suyu kaynatın, ardından tülbente sarılı lahana turtasını kaynar suya batırın. Turtayı yaklaşık 10-15 dakika pişirin, ateş orta olmalı, ardından turtayı tavadan çıkarın ve tülbenti çıkarın.

Fırını 200 dereceye ısıtın, bir fırın tepsisi alın ve duvarlarını bitkisel yağ ile yağlayın. Pastayı bir fırın tepsisine aktarın, ardından fırına koyun ve yaklaşık 10-15 dakika pişirin.

Bu, kaposta edeis'in hazırlanmasını tamamlar, masaya bir ikram sunabilirsiniz. Afiyet olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi