Lahanalı Ördek tarifi
Lahana ve patates ile haşlanmış ördek
İçindekiler
1 ördek göğsü, yaklaşık 200g/8oz
Her biri yaklaşık 6 parçaya bölünmüş 2 dilim domuz pastırması tütsülenmiş
Desirée veya Maris Piper gibi 1 orta boy mumsu patates, soyulmuş ve yaklaşık 8 parçaya bölünmüş
¼ Savoy lahana, kabaca kıyılmış (çekirdeği çıkarılmış)
150 ml tavuk suyu
büyük tutam kıyılmış maydanoz
küçük tutam kıyılmış sarımsak (isteğe bağlı)
Yapılışı
Küçük bir tencereyi (kapaklı olanı) orta ateşte ısıtın. Göğsü baharatlayın, derisi aşağı gelecek şekilde tavaya koyun ve ısıyı gidebileceği en düşük seviyeye indirin. Cilt altın sarısı ve gevrek olana ve yağının çoğunu oluşturana kadar yaklaşık 15 dakika üzeri açık olarak cızırdamaya bırakın. Tavayı sallamayın veya ördeği hareket ettirmeyin.
Ördeği çıkarın (et tarafı çiğ olacaktır). Yağın yarısından biraz fazlasını dökün (başka bir zaman sebzeleri kızartmak için saklayın) ve ısıyı biraz yükseltin. Pastırmayı ekleyin ve gevrekleşmeye başlayana kadar 2-3 dakika kızartın. Patatesi ekleyin, üzerini kapatın ve patates yapışkan görünene ve kenarları kahverengileşmeye başlayana kadar ara sıra karıştırarak 10 dakika pişirin.
Lahanayı ekleyin ve parlak olana kadar karıştırın, ardından suyu ekleyin. Ördeği derili tarafı yukarı gelecek şekilde lahana ve patatesin arasına yerleştirin ve tavayı kapatın. Sebze yumuşayana ve ördek pişene kadar 10 dakika hafifçe pişirin. Ördeği tavadan çıkarın ve maydanoz ve sarımsakla karıştırın. Servis yapmak için sebzeyi, pastırmayı ve suyu bir tabağa alın ve ördeği üstüne oturtun. Bir kadeh şarap dökün ve sonbaharın lezzetlerinin tadını çıkarın.
Afiyet olsun Bahri Aykut