Kızarmış keçi peyniri tarifi


 Kızarmış Keçi Peyniri Tarifi

Kızarmış Keçi Peyniri, taze otlar ve balla doludur, Panko ekmek kırıntısı kabuğuyla kaplanır ve ardından çıtır altın rengi bir mükemmelliğe gelinceye kadar hafifçe tavada kızartılır. Bu kızarmış keçi peyniri tarifini en sevdiğiniz salatanın üzerine veya bir partide meze olarak servis edin!


 Hazırlama zamanı 45 dakika

 Pişirme Süresi 10 dakika

 Toplam zaman 55 dakika

 Porsiyon 8 porsiyon

 

İçindekiler

9 oz. keçi peyniri kütüğü yumuşatılmış

½ çay kaşığı. biberiye taze, ince doğranmış

½ çay kaşığı. kekik taze, ince doğranmış

1 yemek kaşığı. Bal

⅓ bardak un glutensiz 1'e 1*

¼ çay kaşığı. tatmak için tuz

⅛ çay kaşığı. tatmak için karabiber

1 yumurta

1 yemek kaşığı. süt

⅔ bardak Panko galeta unu glutensiz*

½ çay kaşığı. sarımsak tozu

2-3 yemek kaşığı. avokado yağı veya zeytinyağı*

Talimatlar

Orta boy bir kapta keçi peynirini, otları ve balı karıştırın.

Keçi peynirini bir parça balmumu veya parşömen kağıdının ortasına yerleştirin ve bir kütük haline getirin.

Keçi peyniri kütüğünü 20-30 dakika dondurun veya en az 2 saat buzdolabında saklayın.

Keçi peyniri sertleştikten sonra keskin bir bıçakla peyniri 8 madalyon halinde kesin.

Üç ayrı sığ kasede birinci kaseye un, tuz ve karabiberi ekleyin, ikinci kasede yumurta ve sütü çırpın ve Panko galeta unu ve sarımsak tozunu birlikte çırpın.

Her bir keçi peyniri madalyonunu un karışımına batırın, yumurta akına bulayın ve ardından tamamen Panko galeta unu ile kaplayın. Kalan keçi peyniri dilimleriyle aynı işlemi tekrarlayın.

Orta ateşteki büyük bir tavaya 1-2 yemek kaşığı yağ ekleyin. Yağın tamamen ısınmasını bekleyin ve ardından 4 dilim keçi peyniri ekleyin. Her iki tarafta 1-2 dakika veya kaplama hafif altın rengi oluncaya kadar pişirin. Tavadan alıp kağıt havlu serili tabağa dizin. Kalan yağ ve keçi peyniri dilimleriyle aynı işlemi tekrarlayın.

Kızartılmış keçi peynirini Sonbaharda Hasat Salatası ile veya ilave bal ve taze otlarla birlikte meze olarak servis edin. Afiyet olsun Bahri Aykut



Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi