Kuşkonmazlı limonlu tavuk tarifi
Kuşkonmazlı limon kavrulmuş bahar tavuğu
İçindekiler
8 tavuk parçası (but veya baget), kemikli, derili
2 küçük soğan, dörde bölünmüş
6 diş sarımsak, soyulmamış, dövülmüş
1 limon, dilimlenmiş ve çekirdekleri çıkarılmış
500 gr kuşkonmaz, odunsu uçları kırpılmış
100 gr taze veya dondurulmuş bezelye
1 tepeleme yemek kaşığı kurutulmuş kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
100ml tavuk suyu
25 gr tereyağı
huysuz ekmek, hizmet etmek için
Yapılışı
Fırını 200C/180C fan/gaza ısıtın 6. Tavuk parçalarını, soğan dilimlerini, sarımsakları, limon dilimlerini, kuşkonmazı ve bezelyeleri bir fırın tepsisine tek kat halinde dizin, ardından kekik serpin, üzerine zeytinyağı gezdirin ve dökün stok üzerinde. Her şeyi iyice karıştırmak için iyice karıştırın, ardından tereyağını tavuk parçalarının üzerine koyun ve iyice baharatlayın. Kalıbın tamamını folyo ile kaplayın ve 30 dakika pişirin.
Folyoyu çıkarın ve tavuk tamamen pişene, suları berraklaşana ve sebzeler yumuşayana kadar 20-30 dakika daha pişirin.
Izgarayı yükseğe ısıtın. Gerekirse kuşkonmazın yakalanmamasına dikkat ederek tavuk derisini çıtır çıtır hale getirmek için kalıbı birkaç dakika ızgaranın altına koyun. Doğrudan tenekeden veya bir tabakta, meyve sularını temizlemek için huysuz ekmekle servis yapın. Afiyet olsun Bahri Aykut