Kuşkonmaz yatağında Filota et tarifi


 Kürlenmiş Kuşkonmaz ve Limonlu Kahverengi Tereyağlı Fileto

Fileto, çoğu zaman sığır etinin kralı olarak selamlanan sığır eti kesimlerinden biridir. Popülaritesinde payı olan biftek kesimlerinin en yalınıdır. Günün kalori sayısını öldürmeden bir bifteğin tadını çıkarmak güzel. Filetolar genellikle pastırmaya sarılır veya büyük bir parça tereyağı ile kaplanır, ancak lezzetli olmaları için mutlaka yağda yüzmeleri gerekmez. Bonfile, düşük aktiviteli bir kas olduğu için, çok fazla et tadı yoktur. Hafif bir sığır eti kesimidir ve bu nedenle daha geniş bir sığır eti yiyici grubu tarafından beğenilmektedir.

İçindekiler

Kaşar tuzu ve taze çekilmiş biber

Zeytin yağı

2 yemek kaşığı

- Kuşkonmaz için:

taze kuşkonmaz

1 pound

koşer tuzu

1 yemek kaşığı

Toz şeker

1 yemek kaşığı

- Bitirmek için:

Tuzsuz tereyağı

1/2 yemek kaşığı

Bir yarım limonun suyu

Taze kekik

Yapılışı 

Ocakta orta ateşte iyi bir paslanmaz çelik veya dökme demir tavayı önceden ısıtın. Filetoları bol miktarda tuz ve karabiberle baharatlayın ve tava pişmeye hazır olana kadar birkaç dakika bekletin.

Tavanın ön ısıtmasını beklerken kuşkonmazın lifli uçlarını çıkarın ve ardından uçlarına dokunmadan saplarını nazikçe soyun. Tuz ve şekeri karıştırın ve soyulmuş kuşkonmazın üzerine serpin. On dakika için bir zamanlayıcı ayarlayın. Zamanlayıcınız çaldığında, kuşkonmazı soğuk suyla durulayın ve bir havluyla hafifçe kurulayın.

Kuşkonmaz sertleşirken, tava dana eti için hazır olmalıdır. Zeytinyağını sıcak tavaya ekleyin ve ardından dana eti her bir tarafını yaklaşık 4-5 dakika kızartın. Tavadan çıkarın ve kuşkonmaz pişerken dinlenmeye bırakın.

Kuru kuşkonmaz, sığır etinin kızartıldığı yağda pişirilebilir. Yavaşça yağa koyun ve bir maşa kullanarak kuşkonmazın her tarafını pişirin. Çok uzun sürmeyecek, bu yüzden gözetimsiz bırakmadığınızdan emin olun. 

Kuşkonmazlar pembeleşmeye başlayınca ocaktan alıp tereyağı ve kekik ilave edip tereyağı kızarana kadar pişirin. Tavaya yarım limon sıkın ve biftek ve kuşkonmazın üzerine servis yapın. Süper süslü yapmak istiyorsanız, biraz taze kıyılmış düz yapraklı maydanoz, yemeğe ekstra bir yeşil bahar dokunuşu katacaktır. Afiyet olsun Bahri Aykut





Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi