KREMALI EKMEK TARİFİ


 Kremalı ekmek 

Pişirme süresi: 60 dakika Toplam süre: 1 saat

Servis sayısı: 8

Ailenizin en çok seveceği, gerçekten yumuşak, lezzetli ve çabuk kremalı rulolar! 

İÇİNDEKİLER

4 su bardağı un

2 bardak süt

1 bardak krema

1 yemek kaşığı şeker

2 yemek kaşığı aktif kuru maya

1 yemek kaşığı tuz

1 su bardağı sıvı yağ

2 yumurta

½ su bardağı susam. 

YAPILIŞI 

Aktif kuru mayaya sütü ekleyin, yemek kaşığı şekeri ekleyin ve karıştırın. Köpürene kadar bırakın. Köpük köpük olunca yemek kaşığı tuzu, bir su bardağı sıvı yağı ve 4 su bardağı unu ekleyin. İyice yoğurun ve hamuru 25-30 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Hamur kabarınca tekrar yoğurup 6 parçaya bölün.

Her üçgeni kremayla yağlayın ve yuvarlayın. Fırın tepsisine pişirme kağıdını koyup ruloları koyun ve 375 F fırında pişirin. Rulolar bittiğinde 2 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı yağı çırpın, ruloları yağlayın ve susamları ruloların üzerine koyun. 1 dakika daha fırına koyun, ardından yağla yağlayın.

Afiyet olsun Bahri Aykut




Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi