KIZARMIŞ HİNDİ BUTU TARİFİ


 Hindi butu Tarifi 


Bütün bir hindi budu dört kişiyi besleyebilir, bu nedenle daha fazla misafiriniz varsa aynı anda 2 veya 3 hindi budu kızartmaktan çekinmeyin. Bu Kolay Kavrulmuş Hindi Bacağı için sadece 3 malzemeye ihtiyacınız olacak: tereyağı, tuz ve karabiber. Bu tarif zahmetsizdir ve minimum planlama gerektirir. Yumuşatılmış tereyağını deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiberle karıştırın. Eti 

tereyağı ile iyice masaj yapın ve hindi budu büyüklüğüne bağlı olarak 350F/180C'de 1 saat, pişirin.


İçindekiler


1 büyük hindi budu, yaklaşık 2 pound

1 paket tereyağı, oda sıcaklığında

2 çay kaşığı  deniz tuzu veya füme deniz tuzu

2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

Yapılışı 


Fırını 350°F/180°C'ye ısıtın.

Bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağını tuz ve karabiberle homojen olana kadar karıştırın.

Hindi bacaklarını kağıt havluyla kurulayın.

Karışık tereyağını hindi butlarının her yerine cömertçe masaj yapın.

Terbiyeli hindi budu bir fırın tepsisine aktarın ve 30 dakika pişirin.

30 dakika sonra hindi bacaklarını çevirin ve 30 veya 45 dakika daha veya iç sıcaklık 170°F/80°C'ye ulaşana kadar pişmeye bırakın.

Hindi bacaklarını fırından çıkarın ve servis yapmadan önce en az 15 dakika dinlendirin. Afiyet olsun Bahri Aykut



Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi