KARNIBAHAR KAPARİLİ ÇITIR MAKARNA TARİFİ




Karnabaharlı ve Kapari Çıtır Makarna
Bu yemek için normal beyaz karnabahara ihtiyacınız olacak, ancak sunum için mor veya turuncu çeşidini kullanabilirsiniz.

 

İçindekiler
Makarna - 230 gram, Rigatoni daha iyi
karnabahar - 1 orta boy, doğranmış
Tuz - 3/4 çay kaşığı
Öğütülmüş karabiber - 1/2 çay kaşığı
Zeytinyağı - 1/3 su bardağı
Kapari - 3 yemek kaşığı
Sarımsak - 3 diş, ince dilimlenmiş
Hamsi - 4 fileto, iri kıyılmış
Öğütülmüş kırmızı biber - tatmak
Limon kabuğu - 1 yemek kaşığı
Maydanoz - 1/2 su bardağı, doğranmış
Peynir - 1/4 su bardağı, rendelenmiş, tercihen Pecorino
Yemek pişirmek
Fırını 230 dereceye ısıtın, ardından bir tencerede tuzlu suyu kaynatın. Makarnaları kaynayan suya batırıp 10 dakika kadar haşlayın, ardından makarnanın suyunu süzün ama 1 su bardağı bırakın.
Bir fırın tepsisi alın, üzerine karnabaharı yayın, ardından lahanayı, karabiberi tuzlayın ve yağın yarısını dökün. Fırın tepsisini önceden ısıtılmış fırına yerleştirin ve lahanayı yaklaşık 25 dakika kızartın (eşit bir pişme elde etmek için lahanayı ara sıra karıştırın).

Lahana bitmeden yaklaşık 5 dakika önce kalan yağı bir tavada ısıtın, ardından kaparileri içine daldırın ve yaklaşık 3 dakika kızartın. Bitmiş kaparileri ayrı bir tabağa aktarın, ardından kağıt havluyla kurulayın. Isıyı düşürün, ardından tavaya sarımsak, hamsi ve kırmızı biber ekleyin, her şeyi karıştırın ve yaklaşık 1-2 dakika pişirin (sarımsak soluk altın rengi almalıdır).

Tavaya makarna ve lahana, limon kabuğu rendesi, 1/4 su bardağı maydanoz ve 1/2 su bardağı su ekleyin, ardından malzemeleri karıştırın ve kaynatın. Tavaya 2 yemek kaşığı peynir, kalan su ekleyin ve makarnayı istenilen kıvama gelene kadar pişirin.
Pişirmenin bitiminden önce yemeğin üzerine kalan peynir, maydanoz serpin ve masaya servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi