KARIŞIK PİDE ÇEŞİTLERİ TARİFİ
ETLİ PİDE
Pide sadece kıymadan yapılamaz, ince kıyılmış yumurta, ıspanak, peynir veya sebze karışımı ve basturma dolgu için uygundur.
İçindekiler
maya - 3 çay kaşığı
şeker - 2 çay kaşığı
Süt - 3 yemek kaşığı (eritilmiş)
Buğday unu - 2 su bardağı
Yumurtalar - 2 adet
Tereyağı - 4 yemek kaşığı
Soğan - 1 orta boy
Maydanoz - 1 demet (orta boy)
Bitkisel yağ - 1 yemek kaşığı
Kıyma - 300 gram
Tuz - tatmak
Öğütülmüş karabiber - tatmak
yumurta sarısı - 1 adet
Tereyağı - tavayı yağlamak için
Yemek pişirmek
Hamuru hazırlamak için: Bir kase alın, içine 3 çay kaşığı maya, 2 çay kaşığı toz şeker ekleyin ve her şeyi 3 yemek kaşığı ılık sütle seyreltin. 2 su bardağı buğday ununu bir elekten geçirin, 2 yumurtayı bir kapta çırpın, 4 yemek kaşığı tereyağını eritin. Unlu bir kaba maya karışımı, yumurta karışımı, sıvı yağ ekleyin ve homojen bir hamur yoğurun, üzerini bir bezle örtün ve 45-50 dakika ılık bir yerde bırakın.
1 adet orta boy kuru soğanın kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın, ardından 1 demet maydanozu yıkayıp otları doğrayın.
Bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın, üzerine yemeklik doğranmış soğanı kavurun (soğanın kavrulması yaklaşık 4-5 dakika sürer), ardından tavaya 300 gram kıymayı ekleyip soğanla karıştırın ve malzemeleri kavurun sıvı buharlaşana kadar.
Kıyma hazır olduğunda tuzlayın, istediğiniz kadar karabiber ekleyin ve kıyılmış maydanozu ekleyin. Tavayı ocaktan alın ve kıymayı iyice karıştırın.
Ortaya çıkan hamurdan birkaç küçük top oluşturun, ardından her birini düz, uzun bir oval haline getirin. Daha sonra her bir oval hamurun üzerine ince bir kat dolguyu yayın, hamurun kenarlarını kaldırın ve dolgunun üzerine biraz sarın.
1 yumurta sarısını bir kasede çırpın, ardından her pidenin üzerine sürün. Bir fırın tepsisi alın, yüzeyini biraz tereyağı ile yağlayın ve ardından bir fırın tepsisine yerleştirin. Fırını 180 dereceye ısıtın, içine bir fırın tepsisi yerleştirin ve pideyi yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Et dolgulu turtalar kırmızı bir renk alır almaz masaya ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun Bahri Aykut