Karidesli sebzeli çin böreği tarifi


Karides ve sebzeli Çin böreği

Çin böreği dolgusu herhangi bir şey olabilir: et, balık ve hatta meyve.

İçindekiler:

pirinç kağıdı - 8 sayfa
kral karides - 200 gr
tatlı biber - 1 adet.
havuç - 1 adet.
salatalık - 1 adet.
maydanoz - 3 dal
soya sosu - 2 yemek kaşığı. l.
sebze yağı
Yemek pişirmek:

1. Karidesleri çözün, durulayın, soyun ve tuzlu suda 1 dakika pişirin.

2. Dolmalık biberleri, havuçları ve salatalıkları yıkayın, çekirdeklerini çıkarın ve soyun, ince şeritler halinde kesin.
3. Biberleri ve havuçları yüksek ateşte yaklaşık 2-3 dakika kızartın.

4. Karides, soya sosu ekleyin ve ocaktan alın.

5. Pirinç kağıdını veya ince Krep veya ince yufka talimatlara göre yumuşatın, kızartılmış sebze dolgusunu yaprağın ortasına koyun, sarın.

6. Başka bir kağıt alın. Üzerine sebzeli bir rulo koyun, karides, salatalık, maydanoz ekleyin ve tekrar sarın. İster fırında ister yağsız tavada hafif kızartın servise hazır 

Afiyet olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi