Karidesli Mango salatası


 KARİDESLİLİ MANGO SALATASI 


tayland mango salatası

Mango ve karidesli Tay salatası alışılmadık derecede lezzetli bir yemektir. Mangonun orijinal adı "mangkay" idi - Hintçe bir kelime, ancak Portekiz'den ilk tüccarlar Hindistan'da göründüklerinde, onu "manga" olarak değiştirdiler.


İçindekiler

Mango - 2 adet

kaju fıstığı - 120 gram

Arpacık soğanı - 3-4 adet

Acı biber - 1 küçük

kişniş - 1/4 demet

Karides - 250 gram (kaplan)

Şeker şurubu - 1/4 su bardağı

Balık sosu - 1/2 su bardağı

Limon suyu - 1/2 su bardağı

Yemek pişirmek

2 mangoyu yıkayın, ardından kabuklarını ve taşlarını çıkarın, kalan posayı şeritler halinde kesin. Kuru bir tavayı ocakta ısıtın, ardından üzerine 120 gram kaju ekleyin ve fındıkları yaklaşık 2-3 dakika kızartın. 3-4 adet arpacık soğanı soyun, şeritler halinde kesin, ardından 1 adet küçük sivri biberi yıkayıp doğrayın. 1/4 demet kişnişi yıkayın ve suyunu silkeleyin.

250 gram kaplan karidesini bağırsak damarı ile kabuğundan soyun, ardından bir tencerede tuzlu suyu kaynatın. Karidesleri kaynar suya batırın ve yaklaşık 2-3 dakika kaynatın, ardından karidesleri soğutun.


Bir kase alın, arpacık biber ve haşlanmış karides ekleyin, ardından 1/4 su bardağı şeker şurubu, 1/2 su bardağı balık sosu ve 1/2 su bardağı limon suyu ekleyin. Ardından, kaseye kıyılmış mango ve kaju fıstığını ekleyin ve salatayı yaklaşık 1,5-2 dakika karıştırın.

Bitmiş salatayı derin tabaklara yerleştirin ve masaya bir ikram olarak servis edin. 

Afiyet olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi