Karidesli Mango salatası
KARİDESLİLİ MANGO SALATASI
tayland mango salatası
Mango ve karidesli Tay salatası alışılmadık derecede lezzetli bir yemektir. Mangonun orijinal adı "mangkay" idi - Hintçe bir kelime, ancak Portekiz'den ilk tüccarlar Hindistan'da göründüklerinde, onu "manga" olarak değiştirdiler.
İçindekiler
Mango - 2 adet
kaju fıstığı - 120 gram
Arpacık soğanı - 3-4 adet
Acı biber - 1 küçük
kişniş - 1/4 demet
Karides - 250 gram (kaplan)
Şeker şurubu - 1/4 su bardağı
Balık sosu - 1/2 su bardağı
Limon suyu - 1/2 su bardağı
Yemek pişirmek
2 mangoyu yıkayın, ardından kabuklarını ve taşlarını çıkarın, kalan posayı şeritler halinde kesin. Kuru bir tavayı ocakta ısıtın, ardından üzerine 120 gram kaju ekleyin ve fındıkları yaklaşık 2-3 dakika kızartın. 3-4 adet arpacık soğanı soyun, şeritler halinde kesin, ardından 1 adet küçük sivri biberi yıkayıp doğrayın. 1/4 demet kişnişi yıkayın ve suyunu silkeleyin.
250 gram kaplan karidesini bağırsak damarı ile kabuğundan soyun, ardından bir tencerede tuzlu suyu kaynatın. Karidesleri kaynar suya batırın ve yaklaşık 2-3 dakika kaynatın, ardından karidesleri soğutun.
Bir kase alın, arpacık biber ve haşlanmış karides ekleyin, ardından 1/4 su bardağı şeker şurubu, 1/2 su bardağı balık sosu ve 1/2 su bardağı limon suyu ekleyin. Ardından, kaseye kıyılmış mango ve kaju fıstığını ekleyin ve salatayı yaklaşık 1,5-2 dakika karıştırın.
Bitmiş salatayı derin tabaklara yerleştirin ve masaya bir ikram olarak servis edin.
Afiyet olsun Bahri Aykut