KARİDESLİ AVAKODO MANGO SALATASI
Karides Mango Avokado Salatası. Karides veya karidesli bu taze Karides Mango Avokado Salatası on beş dakika içinde yemek masanızda olabilir. Tatlı, sulu mango, kremalı avokado ve yumuşak karideslerin hepsi limonlu limonlu sosla bir araya getirilerek basit ama sade bir şekilde nefis bir salata hazırlanır. ve Mutfak: Asya, Kanada, Amerika, Batı Yakası Diyet: Hazırlama Süresi: 10 dakika dakika Pişirme Süresi: 4 dakika dakika Toplam Süre: 14 dakika dakika Porsiyon: 4 Kalori: 347 Malzemeler24 çiğ karides veya büyük karides, taze veya çözülmüş
2 orta boy mango, ince dilimlenmiş veya küp şeklinde doğranmış
2 orta boy avokado, ince dilimlenmiş veya küp şeklinde doğranmış
3 yemek kaşığı kişniş yaprağı, ince doğranmış
Limonlu Limonlu Salata
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
½ çay kaşığı kurutulmuş pul biber
½ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
2 yemek kaşığı limon suyu
Tatmak için 1 çay kaşığı bal veya daha fazlası
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı. Talimatlar
İlk önce Limonlu Limon Salatasını yapın. Limon kabuğu rendesini, pul biberi, karabiberi, limon suyunu, balı ve zeytinyağını birlikte çırpın. Bir kenara koyun.
Daha sonra ince dilimlenmiş veya küp şeklinde kesilmiş mango ve avokadoyu servis tabaklarına veya büyük bir tabağa yerleştirin.
Karidesleri pişirin. Karidesleri sık sık ızgarada veya tavada kızartırken, bu tarif için onları sadece haşlamayı seviyorum. Orta boy bir tencerede suyu kaynatın. Kabuklu karidesleri veya karidesleri kaynayan suya ekleyin ve su tekrar kaynamaya başlayınca 2-3 dakika pişirin. Aşırı pişmeyi önlemek için hemen çıkarın.
Karidesleri veya karidesleri mango ve avokado küplerinin üzerine yerleştirin.
Limonlu Limon Salatasını gezdirin ve taze doğranmış kişniş yapraklarıyla süsleyin. Afiyet olsun Bahri Aykut