KAREMELLİ ANANAS TATLISI


 KARAMELİ ANANAS TARİFİ 

ANANAS THAI

Karamelde pişirilmiş ananas, figür için zararsız lezzetlerden biridir ve tüm bunların nedeni düşük kalori içeriğidir (100 gram ananas sadece 48 kilokalori içerir). Ananasın anavatanı Güney Amerika kıtası yani Brezilya olarak kabul edilir.

İçindekiler

ananas - 600 gram

Nişasta - 2 yemek kaşığı (patates)

Bitkisel yağ - 1/4 su bardağı

şeker - 2 su bardağı

Susam - 2 yemek kaşığı (tohumlar)

Nane - 1/4 demet

Yemek pişirmek

Ananası soyun ve kalan posayı halkalar halinde kesin, ardından her halkayı 4 parçaya daha kesin ve her şeyi patates nişastasında yuvarlayın.

Ateşe bir tava koyun ve içine bitkisel yağın yarısını dökün. Yağ kızınca ananas parçalarını içine daldırın ve kızarana kadar kızartın, ardından tavayı ocaktan alın.

Başka bir tavayı kısık ateşe koyun ve kalan tüm bitkisel yağı içine dökün, ardından 2 su bardağı toz şeker ekleyin. Şeker tamamen eriyene kadar kaynatın, ardından karamele 2 yemek kaşığı susam ekleyin ve her şeyi karıştırın.

Kızarmış ananas parçalarını karamelli bir tavaya aktarın ve her şeyi iyice karıştırın, ardından ananasları ayrı bir kaseye aktarın ve soğutun. 1/4 demet naneyi akan suda yıkayıp silkeleyin.

Ananasları kaselere aktarın (kase yerine tabak kullanabilirsiniz), her şeyi taze nane ile süsleyin ve ikramı masaya servis edin. Afiyet olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi