KARE-AKYUFTA
KARE-KYUFTA
Kufta, Ermeni mutfağının ayırt edici özelliğidir. Küftenin hazırlanmasında dana eti kullanılır, sufle haline getirilir ve bu ikramdan bol bol yeseniz bile midenizde ağırlık olmaz
İçindekiler
sığır boynu - 1 kilogram
Su - 3/4 su bardağı (buz)
Soğan - 2 orta boy
Yumurtalar - 1 adet
Tuz - tatmak
Öğütülmüş karabiber - tatmak
Votka - 1/4 su bardağı
Buğday unu - 2 yemek kaşığı
Eritilmiş tereyağı - 1-2 yemek kaşığı
Kişniş - 1 su bardağı (doğranmış)
Yemek pişirmek
1 kilo sığır eti akan suda yıkayın (ette film ve yağ olmamalıdır), parçalara ayırın ve ardından eti bir karıştırıcıda pürüzsüz olana kadar öğütün. Kıymanın fazla kurumasını önlemek için, karıştırıcıya periyodik olarak buzlu su ekleyin.
2 orta boy soğanı kabuğundan soyun, sonra doğrayın, ardından 1 yumurtayı bir kasede çırpın. Kıymaya yumurta kütlesi, soğan, tuz ve karabiber, 1/4 su bardağı votka, 2 yemek kaşığı buğday unu ekleyin ve ardından her şeyi yaklaşık 15-20 dakika karıştırın. Doldurma, bir şekilde hamuru anımsatan, viskoz ve hafif sulu hale gelmelidir.
Elinizi suyla ıslatın, sonra kıymadan bir porsiyon alıp küçük bir top yapın, sonra aynısını kasede kalan kıymaya yapın (kıyma çok yapışkan olduğu için ellerinizi daha sık suyla ıslatın) ).
Derin bir tencerede tuzlu suyu kaynatın, ardından birkaç köfteyi yavaşça içine daldırın ve yaklaşık 25-30 dakika pişirin, ardından topları oluklu bir kaşıkla et suyundan alın.
Her küfta dilimler halinde kesin, üzerine ısıtılmış yağ, doğranmış otlar dökün ve ikramı masaya servis edin. Afiyet olsun Bahri Aykut