KABAKLI BALIK MUSAKKA TARİFİ
Kabaklı Balık Musakka Tarifi
4 Kişilik
İçindekiler
1 kg iri patates 800 gr kabak
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Beyaz biber
600 gr balık filetosu
1-2 yemek kaşığı limon suyu
2 orta boy biftek domates 2 diş sarımsak
2-3 dal kekik 1⁄2 demet maydanoz 1 1⁄2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
200 ml krema 250 ml süt 25 gr parmesan
hazırlık
Patatesleri yıkayın, soyun ve dilimleyin. Kabakları temizleyip dilimleyin. Kızgın yağda arka arkaya yaklaşık 3 dakika kızartın ve baharatlayın.
Balığı yıkayın, kurulayın ve 4 parçaya bölün, ardından limon serpin.
Domatesleri yıkayıp dilimleyin, sarımsakları soyun ve doğrayın. Otları yıkayın ve çoğunu doğrayın.
1 yemek kaşığı yağı ısıtın ve sarımsakları soteleyin. Üzerine biraz un serpin ve kısa süre kaynamaya bırakın. Krema ve sütü ilave edin ve kaynatın, ardından yaklaşık 5 dakika pişirin. Peyniri ve otları karıştırın. Sosu tuz ve karabiberle tatlandırın.
Patatesleri ve kabakları yağlanmış bir güveç kabına dizin ve üzerlerine sosun 1/3'ünü dökün. Balığı tuzlayın, kalıba koyun ve üzerini sosla kaplayın. Kalan patatesleri ve kabakları balığın üzerine dağıtın. Domatesleri sebzelerin üzerine yayın ve kalan sosu üzerlerine dökün.
Önceden ısıtılmış 175°C fanlı fırında 40-45 dakika pişirin. Ardından kalan otlar ile süsleyin. Afiyet Olsun Bahri Aykut