KABAKLI BALIK MUSAKKA TARİFİ

 




Kabaklı Balık Musakka Tarifi

 

4 Kişilik 


 İçindekiler

1 kg iri patates 800 gr kabak

5-6 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

Beyaz biber

600 gr balık filetosu

1-2 yemek kaşığı limon suyu

2 orta boy biftek domates 2 diş sarımsak

2-3 dal kekik 1⁄2 demet maydanoz 1 1⁄2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

200 ml krema 250 ml süt 25 gr parmesan

hazırlık

Patatesleri yıkayın, soyun ve dilimleyin. Kabakları temizleyip dilimleyin. Kızgın yağda arka arkaya yaklaşık 3 dakika kızartın ve baharatlayın.

Balığı yıkayın, kurulayın ve 4 parçaya bölün, ardından limon serpin.

Domatesleri yıkayıp dilimleyin, sarımsakları soyun ve doğrayın. Otları yıkayın ve çoğunu doğrayın.

1 yemek kaşığı yağı ısıtın ve sarımsakları soteleyin. Üzerine biraz un serpin ve kısa süre kaynamaya bırakın. Krema ve sütü ilave edin ve kaynatın, ardından yaklaşık 5 dakika pişirin. Peyniri ve otları karıştırın. Sosu tuz ve karabiberle tatlandırın.

Patatesleri ve kabakları yağlanmış bir güveç kabına dizin ve üzerlerine sosun 1/3'ünü dökün. Balığı tuzlayın, kalıba koyun ve üzerini sosla kaplayın. Kalan patatesleri ve kabakları balığın üzerine dağıtın. Domatesleri sebzelerin üzerine yayın ve kalan sosu üzerlerine dökün.

Önceden ısıtılmış 175°C fanlı fırında 40-45 dakika pişirin. Ardından kalan otlar ile süsleyin. Afiyet Olsun Bahri Aykut

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi