Izgara Kuzu ile bahar sebzeleri salatası
Izgara kuzu ile bahar sebzelerinin sıcak salatası
İçindekiler
1 demet kuşkonmaz, ayıklanmış ve dilimlenmiş
140g bezelye, donmuş iyidir
140g bakla, dondurulmuş iyi
3 domates
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kişniş tohumu
2 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi
bir avuç tarhun yaprağı
bir avuç nane yaprağı
6 büyük kuzu pirzola
Yapılışı
Hazır bir kase buzlu su alın ve büyük bir tencerede tuzlu su kaynatın. Kuşkonmazı suda 3 dakika haşlayın, sonra oluklu bir kaşıkla buzlu suya alın. Bezelyeleri 2 dakika haşlayın ve buzlu suya atın. Baklaları 2 dakika daha haşlayıp buzlu suya atın ve kabuklarından ayırın. Her bir domatesin altına bir çarpı işareti kesin, ardından buzlu suya koymadan önce kaynar suda yaklaşık 10 saniye haşlayın. Domatesleri soyun, dörde bölün ve çekirdeklerini çıkarın ve eti küçük parçalar halinde kesin.
Yağı ve kişniş tohumlarını küçük bir tencerede hafifçe ısıtın, ardından ocaktan alın ve tüm sebzeyi ve sirkeyi karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın ve tarhun ve nane ile karıştırın.
Büyük bir ızgara tavası veya barbeküyü ısıtın. Kuzuya tuz ve karabiber serpin ve orta pişmiş için her iki tarafını 4 dakika, iyi pişmiş için 6 dakika pişirin. Her bir kuzu pirzolasını sebze sosuyla birlikte servis edin.
Afiyet olsun Bahri Aykut