İstiridye Soslu Biftek
İSTİRİDYE SOSLU BİFTEK
İstiridye soslu sığır eti, tipik bir Çinhindi yemeğidir ve bu yemek için, yüksek ateşte tavada kızartmak için harika olan bir wok kullanmak daha iyidir.
İçindekiler
Sığır eti - 600 gram
Mantar- 150 gram
havuç - 1 adet (büyük)
Sarımsak - 3-4 diş
Yeşil soğan - 1/2 demet
Bitkisel yağ - 1/2 su bardağı
İstiridye sosu - 1/2 su bardağı
Soya sosu - 1/4 su bardağı
şeker - 4 çay kaşığı
Konyak - 1/4 su bardağı
Nişasta - 2 çay kaşığı
Beyaz biber - 2 çay kaşığı
Yemek pişirmek
Sığır eti yıkayın, kurulayın ve küçük parçalar halinde kesin. 150 gram mantarı yıkayın ve her bir mantarı dörde bölün. 1 havucun kabuğunu soyup tabak şeklinde veya ince halka şeklinde doğrayın. 3-4 diş sarımsağı kabuğundan soyun ve küçük parçalar halinde kesin. 1/2 demet taze soğanı yıkayın, suyunu süzün ve yeşillikleri iri iri doğrayın.
Bir wok tavada biraz bitkisel yağı ısıtın, ardından üzerine doğranmış sarımsakları kızartın, ardından yağa dana eti, mantar, havuç ekleyin ve malzemeleri yaklaşık 2 dakika kızartın.
Wok'a 1/2 su bardağı istiridye sosu, 1/4 su bardağı soya sosu, 4 yemek kaşığı toz şeker ekleyin, malzemeleri iyice karıştırın ve 2 dakika kadar kızartın, bu sefer ateş maksimumda olmalıdır. Sonra wok'a 1/4 su bardağı brendi, doğranmış soğan ve 2 çay kaşığı beyaz biber ekleyin.
Küçük bir kapta 2 çay kaşığı nişastayı biraz suyla seyreltin, ardından elde edilen karışımı bir wok içine dökün, her şeyi karıştırın ve hemen sığır etini ocaktan alın.
Sıcak Tay bifteği servis edin, istenirse yemeği rendelenmiş yeşillik ve havuçla süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun Bahri Aykut