ISBANAKLI TART TARİFİ
ISPANAKLI TART TARİFİ
Bu ıspanaklı turta, frittataya çok benzeyen kabuksuz çıkıyor. Börek önceden pişirilip misafirler gelmeden hemen önce tekrar ısıtılabilir ve ıspanağı diğer doğranmış yeşilliklerle değiştirmeyi deneyebilir, mozzarella yerine kaşar gibi eriyen peynirleri koyabilirsiniz.
İçindekiler
Zeytinyağı - 2 yemek kaşığı
Arpacık - 2 ince dilimlenmiş
Sarımsak - 2 diş, kıyılmış
Ispanak - 290 gram
Tuz - 1 çay kaşığı
Öğütülmüş kırmızı biber - 1/4 çay kaşığı
Yumurtalar - 6 adet
Süt - 1/3 su bardağı
Mozzarella peyniri - 1/2 su bardağı, rendelenmiş
Parmesan peyniri - 1/4 su bardağı, rendelenmiş
Yemek pişirmek
Fırını 190°C'ye ısıtın. Zeytinyağını derin bir tavada kızdırın. Arpacık soğanı ve sarımsağı tavaya ekleyin ve malzemeleri orta ateşte yumuşayana kadar yaklaşık 3 dakika soteleyin. Sonra ıspanağı ekleyin (porsiyonlar halinde eklemek daha iyidir) ve yaklaşık 5 dakika maşayla çevirerek pişirin. Her şeyi 1/2 çay kaşığı tuz ve ezilmiş kırmızı biberle baharatlayın, ardından ıspanağı yağlanmış 8 inçlik bir turta tabağına aktarın ve eşit bir tabaka halinde yayın.
Bu arada küçük bir kapta yumurtaları süt ve kalan 1/2 çay kaşığı tuzla açık sarı olana kadar çırpın. Ardından mozzarellayı kaseye ekleyin ve tekrar çırpın. Daha sonra, yumurta-peynir karışımını ıspanaklı bir tabağa dökün ve üzerine her şeyi Parmesan peyniri serpin.
Kalıbı önceden ısıtılmış fırına koyun ve turtayı yaklaşık 25 dakika pişirin, turtanın ortası dokunulamayacak kadar sağlam olmalıdır. Bitmiş turtayı fırından çıkarın, 10 dakika soğumaya bırakın, ardından turtayı dilimler halinde kesin ve masaya bir ikram olarak servis edin. Afiyet olsun Bahri Aykut