Isbanaklı Tavuk Bonfile Tarifi
Ispanak Dolması Tavuk Göğsü
İçindekiler
Doğranmış ıspanak,
250 gram
Beyaz peynir, ufalanmis
6 gram
Krem peynir
115 gram
Sarımsak, doğranmış
1 karanfil
Ayrılmış tuz
1/4 çay kaşığı
Biber
1/8 çay kaşığı
Zeytin yağı
1 çorba kaşığı
kaplar
Orta boy kase
büyük spatula
Bıçak
Fırına dayanıklı tava
YAPILIŞI
Fırını 450F'ye ısıtın
Doğranmış ıspanak, beyaz peynir, krem peynir, sarımsak ve tuzun yarısını orta boy bir kapta karıştırın.
Her tavuk göğsüne bir cep kesin.
Elinize bir cep kesmeden tavuğun içine nasıl cep keseceğinizden emin değilseniz, şunu deneyin: Tavuğu teker teker bir kesme tahtası üzerine düz bir şekilde koyun ve büyük bir spatulaya (veya kesilemeyecek başka bir şeye) bastırın. bıçaklanacak, yani ELİNİZİ KULLANMAYIN) göğsün üzerinde düz olacak şekilde. Spatulayı tavuğu yerinde tutacak kadar sert bastırdığınızdan emin olun. Bunu başarmak için spatulanın kenarını etin içine biraz kazmanız gerekebilir. Bıçağı tavuğun en kalın kısmının yan tarafına 2/3 oranında sokun ve en ince kısma kadar dilimleyin, kesmeden önce durun; bir cep istiyorsun, kapak değil.
Ispanak ve peynir karışımını üç parçaya ayırın ve kalın kütükler halinde yuvarlayın. Her kütüğü tavuk göğsünde yaptığınız cebe doldurun - kalan tuz ve karabiberle tatlandırın.
Zeytinyağını fırına dayanıklı bir tavada orta-yüksek ateşte ısıtın, ardından doldurulmuş tavuğu "üst" tarafı aşağı gelecek şekilde ekleyin. 5 dakika pişirin, ardından tavuğu ters çevirin.
Tavayı fırına koyun ve 10 dakika pişirin. Tavuk göğsünüz olağanüstü derecede kalınsa, 2 ila 5 dakika daha veya tavuğu çatalla dürtünce suları berraklaşana kadar pişirin.
Afiyet olsun Bahri Aykut