ZENCEFİLLİ CEVİZİLi ORFOZ BALIĞI


 Zencefil ve Hindistan Cevizli Körili Orfoz Filetosu. İÇİNDEKİLER

Teslim olmak:

4 porsiyon

4 grup filetosu (her biri yaklaşık 6 ons), derisi alınmış

Kaşer tuzu ve karabiber

4 çay kaşığı zeytinyağı

1 taze soğan (veya 1 büyük pırasanın beyaz kısmı), kesilmiş, 2 inçlik parçalar halinde kesilmiş ve jülyen doğranmış (yaklaşık 1 bardak)

1 yemek kaşığı kıyılmış taze zencefil

1 yemek kaşığı kıyılmış taze zerdeçal veya 1 çay kaşığı kurutulmuş zerdeçal

1 küçük havuç, soyulmuş ve jülyen doğranmış

½ bardak kar bezelyesi, jülyen doğranmış

½ su bardağı taze veya dondurulmuş yeşil bezelye

1 (13 ons) tam yağlı hindistan cevizi sütü olabilir

1 yemek kaşığı kırmızı köri ezmesi, gerekirse daha fazlası

Garnitür için ¼ bardak kişniş yaprağı. HAZIRLIK


Aşama 1

Fırını 225 dereceye ısıtın.

Adım 2

Balıkları bolca tuz ve karabiberle tatlandırın. 2 çay kaşığı yağı büyük bir tavada orta-yüksek ateşte ısıtın. Yağ ısınınca balığı ekleyin ve her iki tarafı da kızarıncaya kadar, her tarafı yaklaşık 3 dakika pişirin. Balıkları bir fırın tepsisine aktarın ve yemeğin geri kalanını hazırlarken sıcak kalması için fırına koyun.

Aşama 3

Kalan 2 çay kaşığı yağı tavaya ekleyin. Taze soğanı ekleyin ve sık sık karıştırarak, hafifçe kızarana kadar 2 ila 3 dakika pişirin. Zencefil ve zerdeçal ekleyin ve sık sık karıştırarak 1 dakika pişirin. Havucu, kar bezelyesini ve yeşil bezelyeyi ekleyin ve ara sıra karıştırarak gevrek bir kıvama gelinceye kadar 3 ila 4 dakika pişirin. Sebzeleri bir kaseye aktarın ve sıcak tutmak için üzerini örtün.

4. Adım

Hindistan cevizi sütünü ve 1 çorba kaşığı köri ezmesini tavaya ekleyin, orta ateşte kaynatın, ardından ısıyı orta-düşük seviyeye indirin ve sıvı yaklaşık üçte bir oranında azalıncaya kadar yaklaşık 6 dakika pişirin. İstenirse damak tadınıza göre daha fazla köri ezmesi ekleyin. Pişmiş sebzeleri karıştırın ve ısınana kadar yaklaşık 1 dakika ısıtın.

Adım 5

Balıkları sığ kaselere paylaştırın. Sosu ve sebzeleri balığın üzerine dökün, kişnişle süsleyin ve servis yapın. 

Afiyet olsun Bahri Aykut




Bu blogdaki popüler yayınlar

Dut yaprağının faydaları

Tuzlu Kremalı Cheescake

Örgülü çengel Ekmeği Tarifi