Hindistan ceviz soslu dana Eti
Hindistan Cevizi Soslu Dana Eti
Hindistan cevizi sosunda sığır eti pişirmek için kaffir misket limonu yapraklarına ihtiyacınız olacak, bu malzemeler artık mağazalarımızın raflarında giderek daha fazla görülüyor, ancak bulamadıysanız, kaffir misket limonu havlıcanını normal limon kabuğu rendesi ile değiştirin.
İçindekiler
Acı biber - 4 adet (küçük, kırmızı)
Sarımsak - 2 diş
Zencefil kökü - 1 santimetre
su
Zerdeçal - 1/4 çay kaşığı (öğütülmüş)
dana boyun - 500 gram
Havlıcan kökü - 3 santimetre
Limon otu - 1 kök
Hindistan cevizi sütü - 2 su bardağı
Kireç - 2-3 yaprak (kaffir)
Patates - 2-3 adet (orta boy)
Demirhindi ezmesi - 1/2 çay kaşığı
Tuz - tatmak
Yemek pişirmek
4 acı biberi küçük parçalar halinde kesin, ardından 2 diş sarımsağı ve 1 santimetre zencefil kökünü soyun (sarımsağı zencefille öğütün). Bir harç alın (harç yerine bir blender alabilirsiniz), içine kırmızı biber, sarımsak ve zencefili aktarın, biraz su ekleyin ve pürüzsüz olana kadar her şeyi çırpın. En sonunda harca 1/4 çay kaşığı zerdeçal ekleyin ve macunu tekrar çırpın.
500 gram sığır eti akan suda yıkayın, ardından ince dilimler halinde kesin (et lifler boyunca kesilmelidir). Kıyılmış eti kalın dipli bir tencereye aktarın (bir kazan kullanabilirsiniz), ardından baharat ezmesini ekleyin. Tavayı orta ateşte koyun ve eti yaklaşık 8-10 dakika pişirin (etten çıkan su tamamen kaynamalıdır).
3 cm havlıcan ve 1 sap limon otunu küçük dilimler halinde kesin, ardından sığır eti ile tencereye aktarın, ardından 2 bardak hindistan cevizi sütü ve yırtılmış kaffir misket limonu yapraklarını parçalara ayırın. Et suyunu kaynatın, ardından ısıyı orta seviyeye indirin ve yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
2-3 orta boy patatesi soyun ve 2x2cm'lik küpler halinde kesin. Patatesleri dana eti ile tavaya aktarın ve yemeği yaklaşık 15 dakika daha pişirin, ateş minimumda olmalıdır.
Pişirmenin sonunda dana etine 1/2 çay kaşığı demirhindi ezmesi ekleyin, her şeyi karıştırın ve eti yaklaşık 10 dakika pişirin, ardından her şeyi beğeninize göre tuzlayın ve tavayı ocaktan alın, yemek hazır.
Afiyet olsun Bahri Aykut