HERRİNG”DEN YAHUDİ FORSHMAK
HERRING'DEN YAHUDİ FORSHMAK
HERRING'DEN FORSHMAK
Yahudi mutfağında balık nötr bir biçimde pişirilir, yani pişirme sırasında yiyecekle karıştırılmaz (ürünler et veya süt ürünleri olabilir), çünkü bu durumda balık herhangi bir masada - hem et hem de et - servis edilebilir. süt ürünleri.
İçindekiler
Ringa balığı - 4 fileto
Süt - 1 ve 1/4 su bardağı
Elmalar - 1 büyük, tatlı ve ekşi
Ampul - 2 adet
Yeşil soğan - 1 demet (küçük)
Beyaz somun - 3 - 4 dilim (kabuksuz)
Yumurtalar - 3 adet (sert haşlanmış)
Hardal - 1 yemek kaşığı
Şarap sirkesi - 2 yemek kaşığı
şeker - 2 çay kaşığı
Bitkisel yağ - 1/4 su bardağı
Öğütülmüş karabiber - tatmak
Yemek pişirmek
Ringa balığı filetosunu bir bardak sütte 1-2 saat bekletin, ardından kıyma makinesinden geçirin. Elmayı yıkayın, soyun ve çekirdeği tohumlarla birlikte çıkarın. Soğanı soyun, ince doğrayın. Yeşil soğanı yıkayın, suyunu sallayın ve ince ince doğrayın.
Beyaz ekmeği kalan süte batırın, sıkın ve elma ve soğanla kıyma makinesinden geçirin, ardından ringa balığı ile karıştırın ve tekrar kıyma makinesinden geçirin. İyice karıştırın.
Yumurtaları soyun, beyazlarını ince ince doğrayın, kıyma ile birleştirin. Forshmak'a hardal ve sirke ekleyin, iyice karıştırın.
Yumurta sarısını şeker ve bitkisel yağ ile iyice öğütün, tadına karabiber ekleyin. forshmak ile bağlantı kurun.
Kıymayı düz bir tabağa alın, isteğe göre oval veya dikdörtgen şekil verin, üzerine ufalanmış yumurta sarısı ve yeşil soğan serpin. Afiyet olsun Bahri Aykut