HARDALLI AVAKODOLU TAVUK SALATASI
Ballı Hardallı Tavuk Salatası.
İçindekiler
Ballı Hardal Sosu/Turşusu
1/2 bardak dijon hardalı
1/4 bardak bal
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tatmak için tuz
Tavuk salatası
4 adet derisiz ve kemiksiz tavuk budu veya tavuk göğsü
5 dilim pastırma, doğranmış
1 baş marul, gevşek paketlenmiş yaklaşık 5-6 bardağa çıkıyor
1 su bardağı kiraz domates, yaklaşık 150 gram, ikiye bölünmüş
2 büyük avokado, çekirdeği çıkarılmış ve dilimlenmiş
1/2 adet kırmızı soğan, ince dilimlenmiş
Sosu küçük bir kasede birlikte çırpın. Sosun yarısını tavuk göğüslerinin üzerine dökün. Zaman kalırsa, tavuğu buzdolabında 30 dakika veya gece boyunca marine etmeye bırakın.
Hazır olduğunuzda yapışmaz bir tavayı orta ateşte biraz zeytinyağıyla ısıtın. Tavuğun her iki tarafını da kızartın (her biri pişene kadar yaklaşık 5-7 dakika). Tavuk tamamen piştikten sonra, diğer malzemeleri hazırlarken bir kenara dinlenmeye bırakın.
Kullandığınız tavayı kağıt havluyla silin, biraz daha yağ ekleyin ve pastırmayı çıtır çıtır olana kadar kızartın.
Salata malzemelerinizin geri kalanını hazırlayın ve geniş bir salata kasesine ekleyin. Tavukları şeritler halinde doğrayıp salataya ekleyin. Kalan sosu üstüne dökün, pastırma parçalarını üstüne serpin ve ilave tuz ve karabiber ekleyin.
Afiyet olsun Bahri Aykut