Hamsili karalahanalı makarna tarifi
Biber ve hamsi ile kale makarna
Karalahananın yaşı
Lahananın pişme süresi yaşına bağlıdır. Daha genç saplar biraz yağda pişirilebilir; yaşlı yaprakların bir damla su ile buharlaşması gerekecektir. Hamsi ve sağlam yeşillikler klasik bir ortaklıktır, ancak vejeteryansanız, hamsiyi biraz ufalanmış vejetaryen keçi peyniri ile değiştirin ve sonunda karıştırın. Sağlıklı faydalar
İhale sapları, standart brokoliye kıyasla glukosinolat adı verilen güçlü kanser karşıtı bileşiklerin miktarının beş katını sağlar. A, C vitaminleri ve folatın mükemmel bir kaynağıdır ve özellikle
İçindekiler
250 gr penne veya diğer boru makarna
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kırmızı biber, ince dilimlenmiş (çekirdekleri içeri veya dışarı - size kalmış
2 diş sarımsak, ince kıyılmış
12 hamsi, ince kıyılmış
200 gr genç lahana, kıyılmış
meyve suyu 1?2 limon
50 gr parmesan, yarısı ince rendelenmiş, yarısı traşlanmış
Yapılışı
Makarnayı haşlayın. Pişirirken bir tencerede yağın yarısını ısıtın, ardından kırmızı biber, sarımsak ve hamsileri cızırdatınız. Lahanayı ekleyin, yumuşayana kadar hafifçe kızartın, gerekirse bir damla su ekleyin.
Birkaç yemek kaşığı su ayırarak makarnayı süzün, ardından makarnayı ve suyu lahananın içinden geçirin, kalan zeytinyağını, limon suyunu ve rendelenmiş Parmesan'ı ekleyin. Parmesan talaşı serperek servis yapın.
Afiyet olsun Bahri Aykut